Simona Halep, revenire senzațională în finala pentru cel mai important trofeu din carieră

Simona Halep, revenire senzațională în finala pentru cel mai important trofeu din carieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a câştigat, duminică, al 11-lea trofeu din carieră, după ce s-a impus în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în faţa Jelenei Jankovici (Serbia), locul 18 WTA.

Simona Halep a avut o prima parte a meciului în care jocul său a fost de un nivel destul de scăzut, cu foarte multe greşeli neforţate, ajungând într-o situaţie critică: primul set pierdut clar şi condusă cu 4-5 în al doilea, cu Jankovici la serviciu pentru câştigarea meciului. A fost al treilea meci în care Jankovici a fost extrem de aproape de victorie în faţa Simonei, ratată şi de această dată. Halep a revenit spectaculos, a greşit tot mai puţin şi a reuşit să se impună în cele din urmă, chiar dacă nu a servit deloc bine în acest meci.

Pentru victoria din acest turneu, Halep este recompensată cu un premiu de 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

Trofeul de la Indian Wells este cel mai important din cariera Simonei Halep, fiind primul din categoria Premier Mandatory (de nivel imediat după cele de Mare Şlem) pe care îl câştigă. Ea a mai câştigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Halep a mai jucat alte şase finale, la Turneul Campioanelor de la Singapore, Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Săptămâna viitoare, Simona Halep este pe tabloul principal al turneului de la Miami, de asemenea de categorie Premier Mandatory, fiind a treia favorită după Serena Williams, locul 1 WTA, şi Maria Şarapova, locul 2 WTA.

Citit 1410 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.