RELATARE DIN MONTREAL/ Meciul de la Fed Cup, o adevărată SĂRBĂTOARE pentru românii din Canada (FOTO)
Foto: Foto: Sonia Baciu

RELATARE DIN MONTREAL/ Meciul de la Fed Cup, o adevărată SĂRBĂTOARE pentru românii din Canada (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jumătate dintre spectatorii din prima zi au fost susţinători ai echipei României * „Nu ne aşteptam să fie atât de mulţi şi să-i acopere vocal pe canadieni”, a mărturisit Alexandra Dulgheru, după senzaţionala victorie în faţa lui Bouchard


Încă de la momentul tragerii la sorţi a meciului de baraj dintre Canada şi România, pentru accederea în Grupa Mondială a tenisului feminin, comunitatea românească din Canada s-a mobilizat pentru acest eveniment. S-a pregătit pentru „sărbătoare” şi asta s-a văzut în zona superioară a tribunei, peste locurile rămase libere fiind întins un steag uriaş al României. ”Fetele noastre sunt pregătite, iar noi vom fi alături de ele să le susţinem. Hai România!”, spunea înainte de primul meci Petru Perţa, un timişorean stabilit de doi ani în Canada şi unul dintre cei care au desfăşurat acel tricolor uriaş din arenă.

N-a lipsit de la niciun antrenament

Mirabela Teodorescu (34 de ani), fostă jucătoare de tenis, originară din Timişoara, este stabilită în Canada de 12 ani, din care 11 şi ia petrecut pe terenul de tenis, ca antrenoare. A fost prezentă în fiecare zi la antrenamentele jucătoarelor românce. ”E o bucurie că avem ocazia să le vedem aici şi ne dorim să facem un spectacol aici, mai ales că acum suntem echilibraţi ca număr de suţinători. După ce Genie (n.r. – Eugenie Bouchard) şi-a confirmat prezenţa, au mai cumpărat bilete şi canadienii. Tichetele vândute în prima săptămână au fost luate 90 la sută de către români”, a spus „Mira”, aşa cum au ajuns să-i spună cei din echipa noastră.

Cam jumătate dintre cei aproximativ 2.000 de spectatori care au asistat la meciurile de sâmbătă, au fost români stabiliţi în Canada, veniţi să îşi susţină favoritele şi să se bucure alături de ele. ”Dacă ar fi după sufletul nostru, vom câştiga fără probleme. Rămâne de văzut ce vor face fetele pe teren. Sperăm să fie bine pentru toţi românii care au venit azi aici”, ne-a spus Cristina, din Rm. Sărat.

Carmen Ţîbîrnă, una dintre româncele care a decretat, pe reţelele de socializare, mobilizare generală printre românii stabiliţi acolo, era de un optimism maxim: ”Şansele sunt imense, chiar de un baraj câştigat la zero”.

Alexandra Dulgheru, eroina primei zile prin senzaţionala victorie în faţa numărului 7 mondial, Eugenie Bouchard, a mărturisit că a fost surprinsă să joace cu o susţinere atât de puternică din tribune. „I-am simţit pe români tot mai aproape de mine, cu fiecare minge jucată. Ne aşteptam să vină o sută-două, nu atât de mulţi cât să îi acopere vocal pe canadieni. Mi-au dat energie şi le mulţumim”, a spus Alexandra Dulgheru.

Partida Canada – România a început cu o surpriză neplăcută, Irina Begu (locul 33 WTA) fiind învinsă de Francoise Abanda (260 WTA), scor 4-6, 7-5, 6-4. În setul decisiv, când controla meciul şi conducea cu 2-0, Begu s-a accidentat, o contractură musculară care-i punea sub semnul întrebării prezenţa pe teren duminică noapte. Din fericire, echipa României a fost scoasă dintr-o situaţie critică de Alexandra Dulgheru (69 WTA), care a produs o surpriză de proporţii, victorie cu 6-4, 6-4 în faţa lui Bouchard.

Duminică, de la ora 20.00 (televizare Dolce Sport), urmează să se dispute următoarele meciuri de simplu - Begu sau Andreea Mitu cu Bouchard şi Dulgheru – Abanda – şi cel de dublu în caz de egalitate la general.

Partida Canada – România din Fed Cup este prezentată în "Viaţa liberă" cu sprijinul companiei Arcada.

Citit 1819 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.