Baschetbaliştii de la Phoenix "U" sunt favoriţi la Final Four

Baschetbaliştii de la Phoenix "U" sunt favoriţi la Final Four
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Phoenix a încheiat turneul semifinal pe primul loc în grupă, cu maximum de puncte (20) şi este favorită pentru Final Four - turneul de promovare în Liga Națională. „Am terminat o etapă şi urmează cea mai importantă parte a campionatului, respectiv turneul final, unde trebuie să fim extremi de atenţi, căci orice greşeală ne poate costa promovarea. Eu am încredere în băieţi, că au această capacitate, au demonstrat-o. De acum, doar factorii externi ne mai pot ţine departe de atingerea obiectivului. Ceea ce a ţinut de noi ne-a dus pe drumul cel bun", a spus Florin Nini, antrenorul Phoenix, făcând referire şi la susţinerea financiară a echipei.

Nini a spus că, în urma discuţiilor purtate la începutul sezonului competiţional între conducerea clubului Phoenix şi autorităţile locale, concluziile au fost de natură să dea aripi ideii de promovare în prima ligă de baschet, pentru a se ajunge cu ambele echipe în eşalonul de elită, cea feminină promovată în urmă cu doi ani şi acum cea masculină.

"Vrem să promovăm, este o victorie şi o finalitate a muncii noastre ca sportivi, ca antrenori, club şi management. Din acest moment, nu mai este o chestiune care să ţină de club, ci de oraş. Mai exact, de autorităţi, care, dacă vor să ducem sportul mai departe, să vadă că este o investiţie constantă cu o anumită strategie. Noi suntem pregătiţi şi vom merge mai departe", a încheiat Florin Nini.

Celelalte echipe participante la Final Four sunt Dinamo, Ştiinţa Bucureşti şi Politehnica Iaşi, cărora echipa gălăţeană le-a fost superioară în faza semifinală. Clubul Phoenix a depus, deja, cerere către biroul federal pentru organizarea turneului final la Galaţi. Cei de la Iaşi au anunţat că nu doresc acest lucru şi rămâne de văzut în zilele următoare dacă turneul final se va desfăşura la Galaţi sau la Bucureşti.


Citit 679 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2015 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.