Baschetbaliştii de la Phoenix au obţinut prima victorie din Final Four

Baschetbaliştii de la Phoenix au obţinut prima victorie din Final Four
Cornel Cioacătă, unul dintre marcatorii de la Phoenix
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa de baschet masculin Phoenix a învins, miercuri, 13 mai, cu scorul 94-58 (46-28), formația Politehnica Iași, într-un meci contând pentru turneul final din eșalonul secund. Cu un început de joc modest pentru o echipă cotată ca favorită, Phoenix și-a intrat în ritm ceva mai greu. În minutul cinci Phoenix a reușit să se desprindă de adversar (10-8) și să preia controlul, intrând la pauză cu 18 puncte în avantaj. Diferența a crescut la 29 de puncte în minutul 34, urcând până la 36 de puncte la finalul partidei.

Antrenorul gălățean, Florin Nini s-a declarat mulțumit de victorie. ”Este un rezultat pe care l-am preconizat. Chiar dacă nu am avut un început de joc foarte îmbucurător, este bine că ne-am revenit pe parcurs și că am reușit să rulăm tot lotul. Acum este foarte important să câștigăm meciul al doilea. Fiecare echipă a venit la turneul final să își apere șansa”, a declarat Florin Nini.

De la Phoenix s-au remarcat: Brown 18 puncte și 9 recuperări, Cioacătă 16 p + 8 recuperări, Pîrlog 14 p, Bălănică 10 p, Harrison 7 p, Vârnă, Popa și Bălan - câte 6 p, Chiriac și Sava - câte 4 p, Țelinoiu 3 puncte și Badea 3 pase decisive.

În cealaltă partidă a zilei, Dinamo s-a împus în ultimele secunde, cu scorul de 79-75 (40-42), în echipei bucureștene CSU Știința.

Joi, 14 mai, de la ora 15,30 se va juca partida Politehnica Iași - Dinamo, iar de la ora 17,30, Știința București - Phoenix.


CITEŞTE ŞI: Bulgarul Popko și-a luat revanșa în faţa lui Lazov, în turul doi al turneului de categorie ITF Futures de la Galați

Citit 942 ori Ultima modificare Joi, 14 Mai 2015 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.