TURNEUL FUTURES DE LA GALAŢI: Gabriela Talabă a câştigat primul trofeu ITF

TURNEUL FUTURES DE LA GALAŢI: Gabriela Talabă a câştigat primul trofeu ITF
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Perechea Gabriela Talabă/Oana Simion a câştigat proba de dublu a turneului de categorie Futures de la Galaţi, dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari. Talabă şi Simion au învins perechea Daniela Ciobanu/Camelia Hristea (R. Moldova/România), scor 4-6, 7-5, 10-8. Talabă şi Simion au preluat conducerea celui de-al doilea set pe care l-au câştigat la limită, după o revenire în forţă a perechii Ciobanu/Hristea de la 5-0.

Pentru Gabriela Talabă acesta este primul trofeu câştigat în circuitul ITF, deşi a mai jucat şi în alte finale, atât de simplu, cât şi de dublu. „Mă bucur că am reuşit să câştig acest turneu, împreună cu Oana, alături de care joc de multă vreme. Victoria de astăzi îmi dă mai multă încredere în mine şi sper ca acest lucru să se vadă în viitor”, a declarat emoţionată Gabriela Talabă, care a jucat în faţa propriilor suporteri şi a antrenorilor,  Mircea Basarab (Dacia) şi Todd Perry (de la colegiul Texas Tech din SUA).

Sâmbătă, 6 iunie (ora 17,00), se va disputa finala de simplu, între Diana Buzean (locul 426 WTA) şi Irina Bara (locul 389 WTA). În semifinale, Buzean a învins-o pe Cristina Dinu, scor 6-4, 6-2, iar Irina Bara a eliminat-o pe Anna-Giulia Remondina (Italia, 459 WTA), cu scorul 6-4, 6-0.

Altfel, la baza sportiva Viva Tenis Club, în acest weekend va începe al treilea turneu consecutiv din circuitul ITF, de data aceasta de categorie Challenger, dotat cu premii în valoare de 25.000  de dolari. Sâmbătă și duminică, de la ora 10,00, se vor disputa primele meciuri de pe tabloul de calificări, unde este prezentă şi  Gabriela Talabă.

Pe tabloul principal al turneului, cap de serie este gălăţeanca Patricia Ţig, locul 176 WTA.

Citit 1511 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2015 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.