Handbaliștii de la CSU au terminat pe locul trei barajul de promovare

Handbaliștii de la CSU au terminat pe locul trei barajul de promovare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de handbal masculin CSU Galați a pierdut, scor 22-38, partida cu Steaua, a doua din turneul de baraj pentru promovare/menţinere în Liga Naţională, disputată sâmbătă în Sala „Lucian Grigorescu” din Bucureşti. În urma acestui rezultat, Steaua, care a evoluat în acest sezon în primul eşalon, şi-a asigurat  în mare măsură menţinerea în Liga Naţională.

Echipa gălăţeană, care câştigase primul joc din Grupa I, scor 33-28 cu Universitatea Cluj, a reuşit să ţină jocul echilibrat cu mult mai valoroşii adversari de la Steaua până aproape de finalul reprizei. Entuziasmul şi determinarea celor de la CSU a făcut faţă valorii superioare a lotului celor de la Steaua până în minutul 25, perioadă în care avansul echipei bucureştene nu a fost mai mare de două goluri. Pe fondul şi a două decizii controversate ale arbitrilor, Steaua s-a desprins în ultimele minute ale primei reprizei, conducând la pauză cu 18-12, iar din acel moment soarta partidei era hotărâtă. „Să fim realişti, Steaua e mult mai valoroasă. Am făcut un joc foarte bun aproape toată prima repriză, ţinând partida echilibrată, dar după ce s-au desprins am cedat şi fizic, dar şi psihic. Poate dacă jucam primul meci cu ei, am fi fost mai proaspeţi fizic şi am fi avut o şansă, măcar să nu pierdem la o diferenţă aşa de mare”, a declarat Mihai Pantea, antrenorul şi preşedintele CSU Galaţi.

Deşi ar fi trebuit să mai joace pentru locul trei, luni, cu a doua clasată în Grupa II, CSM  Satu Mare, această partidă a fost anulată şi formaţia gălăţeană se întoarce încă de sâmbătă acasă, din postura de echipă clasată pe locul trei, poziţie care a  fost obiectivul celor de la CSU pentru acest turneu. S-a ajuns aici după ce oficialii de la CSM Satu Mare, din raţiuni financiare, au decis să renunţe la partida de luni. Astfel, din postura de primă echipă sub „linie”, CSU Galaţi mai are o şansă de a evolua în ediţia următoare a Ligii Naţionale,  în cazul în care vreuna din echipe nu se va înscrie în campionat.

Citit 1737 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.