IMPRESIONANT! E PRIMUL ROMÂN care a traversat înot Canalul Mânecii... după o alergare de 140 km
Foto: Sursa foto: Facebook Andrei Rosu

IMPRESIONANT! E PRIMUL ROMÂN care a traversat înot Canalul Mânecii... după o alergare de 140 km
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Andrei Roşu a devenit, marţi dimineaţă, primul român care reuşeşte să străbată înot Canalul Mânecii. Acesta a înotat fără întrerupere 20 de ore şi 44 de minute, o distanţă de peste 40 de kilometri, pentru că a deviat de la traseul ideal, de 33 de kilometri. Impresionanta performanţa a lui Andrei Roşu este una uluitoare, pentru că nu este vorba „doar” de traversarea Canalului Mânecii: cu o zi înainte de a porni înot, de la Dover (Marea Britanie) spre Calais, terminase de alergat distanţa de 140 de kilometri dintre Londra şi Dover!!! Alergarea a reprezentat prima probă a unui dintre cele mai grele concursuri de triatlon din lume, Arch 2 Arc (A2A). 

Formidabilul triatlonist, un corporatist în vârstă de 39 de ani care s-a apucat de sport în 2010, a povestit că ultimii kilometri i-a înotat cu o singură mână, într-un mesaj postat pe Facebook după ce a ajuns la Calais: „Vă mulţumesc din suflet pentru urări şi pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite. Au contat enorm încurajările voastre într-o cursă în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au ţinut evidenţa şi mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag), braţul stâng nu a mai fost funcţional după km 40, am trecut prin 2 «lanuri» de meduze-gigant roz şi violet, apa a avut 13 grade în UK şi 14 în Franţa, iar curenţii ne-au «ajutat» să parcurgem ultimii 4 km în... 8 ore!“.

Marţi, în jurul ore 13.00, după numai câteva ore de somn, Andrei Roşu a pornit în ultima probă, 300 de kilometri de parcurs cu bicicleta, de la Calais la Paris.

Citit 1951 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2015 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.