Izolare şi pe plan sportiv internaţional - Lipsa unui aeroport costă enorm Galaţiul

Izolare şi pe plan sportiv internaţional - Lipsa unui aeroport costă enorm Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Numai în ultima lună s-a ratat găzduirea a două competiţii majore, Cupa Continentală la hochei şi meciul România – Cehia din Fed Cup, pentru că nu se pot oferi condiţiile minime de transport impuse de regulamente

Galaţiul a ratat găzduirea unei noi competiţii internaţionale importante: Cupa Continentală la hochei, care se va disputa în Polonia. Echipa gălăţeană CSM Dunărea este calificată în premieră în competiţia europeană a campioanelor naţionale şi a avut depusă candidatura pentru a găzdui Grupa C. Însă, cu toate că patinoarul din Galaţi oferea cele mai bune condiţii dintre toate candidatele, federaţia europeană a ales să ofere organizarea colegei de grupă din Polonia, GKS Tychy. Mihai Brandabur, director CSM Dunărea, a explicat că motivul invocat a fost din nou lipsa unui aeroport în Galaţi şi judeţele învecinate, care să aibă curse regulate. „Am încercat să aducem grupa la noi, să o jucăm la Galaţi, dar au fost trei puncte cu care ne-au depăşit cei de la Tychy, în sensul că aeroportul din Polonia este la 40 de minute de mers pe autostradă, faţă de locul unde se va desfăşura competiţia. La noi durează trei ore şi jumătate şi nu poate fi vorba de autostradă”, a spus Brandabur.

Pe lângă lipsa aeroportului, aspect care a fost decisiv, reprezentanţii forului european au mai invocat şi alte motive. „Atât anul trecut, cât şi acum doi ani, grupa noastră din Cupa Continentală s-a disputat în România, o dată la Miercurea Ciuc şi o dată la Braşov, contând şi acest aspect. Cei din Marea Britanie au ales şi ei să joace în Polonia, pentru că le este mai aproape decât România”, a adăugat Mihai Brandabur. 

Dunărea Galaţi va juca în premieră în Cupa Continentală, după ce a câştigat Liga Naţională de Hochei pe Gheaţă. În perioada 23-25 octombrie hocheiştii gălăţeni vor evolua în turul doi, Grupa C, alături de formaţiile Coventry Blaze (Marea Britanie), GKS Tychy (Polonia) şi câştigătoarea Grupei A din primul tur (Partizan Belgrad - Serbia, Rishon Devils- Israel, CSKA Sofia – Bulgaria sau Zeytinburnu Istanbul – Turcia).

 

Fără Fed Cup, din acelaşi motiv

Deşi, în luna februarie, după întâlnirea cu Spania desfăşurată la patinoarul „Dunărea”, George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, afirma că îşi doreşte ca următoarea partidă din Fed Cup să se dispute tot la Galaţi, acesta a spus în urmă cu două săptămâni că sunt şanse mici ca acest lucru să se întâmple, din acelaşi motiv, lipsa unui aeroport care să aibă destule curse regulate în această zonă de Sud-Est a ţării. ”Am juca la Galaţi cu multă plăcere, dar din păcate avem o problemă cu aeroportul, este un pic cam departe cel mai apropiat. Aeroportul trebuie să fie la o distanţă mai mică de 150 de kilometri. În februarie, la întâlnirea cu Spania, am primit o dispensă şi nu cred că ar mai accepta încă o dată Federaţia Internaţională de Tenis să ne lase aici, la Galaţi. Poate este o bună ocazie să punem un pic de presiune să se construiască un aeroport în apropiere, nu contează unde", a declarat Cosac.

România va întâlni în sferturile de finală ale Cupei Federaţiei reprezentativa Cehiei, pe 6-7 februarie 2016, pe teren propriu.

Citit 1575 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2015 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.