UPDATE / Metalosport devine noul Oţelul Galaţi, cu Tănase antrenor. Se doreşte recuperarea palmaresului

UPDATE / Metalosport devine noul Oţelul Galaţi, cu Tănase antrenor. Se doreşte recuperarea palmaresului
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE: Una dintre ţintele foarte importante ale proiectului noului Oţelul este de a se prelua cât mai curând palmaresul de la FC Otelul, care a retrogradat în liga secundă. Cei implicați în proiect estimează că este iminent falimentul Fotbal Club Oţelul SA, societatea care administrează echipa de liga secundă fiind în insolvenţă. În luna septembrie, FC Oţelul SA trebuie să prezinte la Tribunalul Bucureşti un nou plan de reorganizare, iar dacă acesta nu va fi aprobat de instanţă, va fi declarat falimentul, situație în care s-ar ajunge la scoaterea la licitaţie a palmaresului.

La cum decurg lucrurile în ultima perioadă, nu par a fi șanse mari ca FC Oţelul să treacă de momentul din luna septembrie. Surse din interiorul clubului au dezvăluit că în urma întâlnirii cu reprezentanţii lui Dan Adamescu (principal acţionar, prin intermediul companiei TNG), FC Oţelul are la dispoziţie pentru a începe campionatul doar în jur de 200.000 de euro, banii veniţi din transferul lui Tudorie la Steaua, nimic concret în plus pentru a se ajunge la bugetul dorit, de 800.000 de euro, pentru declaratele ambiţii de promovare.

Nici în ceea ce priveşte lotul de jucători, lucrurile nu stau bine, echipa rămânând şi fără mare parte din puţinii fotbalişti rămaşi sub contract dintre cei care au evoluat sezonul trecut în prima ligă.

Ultima plecare se conturează a fi cea a portarului Abraham, aflat în negocieri cu Dinamo. Acesta avea o clauză în contract conform căreia din sezonul care urmează îi creşte salariul la 2.000 de euro, mult prea mare pentru posibilităţile actuale ale clubului, astfel că se preferă să fie lăsat să plece gratis.


 

UPDATE, ora 16.10: Primarul Marius Stan şi-a exprimat, printr-un comunicat de presă, susţinerea pentru acest proiect, spunând că face tot ce este posibil pentru ca Oţelul să fie redat gălăţenilor cu palmares, siglă şi culori. ”Salut noua construcție fotbalistică apărută ca urmare a înțelegerii dintre Clubul Metalosport și ASC Oțelul și îmi reafirm susținerea pentru orice demers legal de resuscitare a fotbalului gălățean. Salut, de asemenea, implicarea activă a Ligii Suporterilor în demersurile de renaștere a fotbalului din Galați. Sunt bucuros să constat că microbul fotbalului naște încă pasiuni și unele foarte puternice în oraș. De aceea, am convingerea că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, Galațiul va avea din nou echipă de Liga I, o echipă puternică, stabilă, construită pe baze solide și capabilă de noi performanțe. Nu ascund faptul că îmi doresc foarte mult și vom face tot ceea ce este omenește și legal posibil ca, într-o bună zi, Oțelul pe care îl iubim cu toții, să fie redat gălățenilor, cu palmares, siglă și culori. Titlul de campioană a României, Supercupa României sunt ale Galațiului și ele trebuie să revină Galațiului, cu Oțelul cu tot”, a declarat primarul Marius Stan.


 

UPDATE, ora 15.30: Întâlnirea de la Primărie s-a încheiat. Cei implicaţi au primit promisiuni că vor avea sprijinul financiar al municipalităţii pentru a avea ca obiectiv, în sezonul care va începe la sfârşitul lunii august, promovarea în liga secundă.


 

Deşi la sfârşitul săptămânii trecute intraseră în impas negocierile privind asocierea dintre Metalosport şi ASC Oţelul, aceasta din urmă existentă de mai multă vreme, dar fără activitate, în cele din urmă s-a ajuns la un consens. Astfel, echipa de liga a treia Metalosport va avea susţinerea municipalităţii pentru a promova în primă fază în eşalonul secund, iar ţinta pe termen mediu este readucerea fotbalului gălăţean în prima ligă cu această formaţie, care îşi va schimba denumirea în Oţelul.

Dorin Butunoiu, preşedinte Metalosport, a confirmat că în cele din urmă s-a ajuns la un acord privind această asocierea, iar noul antrenorul principal va fi Viorel Tănase (foto), fostul căpitan al Oţelului. Butunoiu a precizat că Mihai Ciobanu, antrenorul din sezonul trecut, va deveni director tehnic.

Marţi, în jurul ore 13.00, urmează să aibă loc la Primărie o întâlnire între toţi cei implicaţi în acest proiect.

La sfârşitul săptămânii trecute, când negocierile pentru transformarea în ASC Oţelul ajunseseră într-un punct mort, cei de la Metalosport declarau că intenţionează să mute echipa la Tecuci, având deschis un dialog cu autorităţile locale de acolo privind susţinerea financiară.

Reamitim că FC Oţelul, echipa campioană în 2011, a retrogradat şi cei din club au anunţat că îşi vor susţine meciurile considerate pe teren propriu la Slobozia.

Citit 8183 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2015 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.