Lucian Bute vrea să lupte pentru centura mondială a versiunii WBC

Lucian Bute vrea să lupte pentru centura mondială a versiunii WBC
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Pugilistul gălăţean Lucian Bute a declarat, miercuri, la revenirea în ţară după meciul câştigat prin KO tehnic în faţa italianului Andrea Di Luisa, că ar dori să boxeze pentru titlul mondial la supermijlocie, versiunea WBC, cu învingătorul dintre Badou Jack şi George Groves, care îşi vor disputa centura la 12 septembrie, la Las Vegas.

“Am avut nevoie de această performanță şi aștept meciuri mari pe viitor. Sper ca în viitorul apropiat să am şansa unui meci pentru titlul mondial, pe care să-l câştig. Cu siguranţă voi urca în ring până la sfârşitul anului, poate în octombrie sau în noiembrie, dar nu ştiu dacă va fi un meci pentru titlul mondial. Managerul meu va negocia şi apoi vom decide împreună ce e mai bine pentru mine. Cred că după această victorie uşile mi s-au deschis către America, vor fi mai multe posibilităţi, poate fi un meci eliminator sau poate unul direct pentru titlul mondial. Pe 12 septembrie voi fi la gala lui Maywather de la Las Vegas, unde vor lupta Badou Jack cu George Groves pentru titlul mondial WBC la supermijlocie. Eu mi-aş dori un meci cu câştigătorul dintre cei doi. Acum sunt cel mai bine clasat la WBC, în acest moment sunt pe locul şase, ceea ce mi-ar permite să intru direct într-un meci de titlu. Sau poate fi Chavez (n.r. - Julio Cesar Chavez jr.), care a menţionat de câteva ori, săptămâna aceasta, pe reţelele de socializare, că vrea să boxeze cu mine '', a declarat Lucian Bute jurnaliștilor prezenți în număr mare la aeroport.

Pugilistul gălăţean consideră că în meciul cu Di Luisa a arătat că încă mai are potenţial pentru a boxa la cel mai înalt nivel. ''A fost acum un Bute mai agresiv, un Bute care dă drumul mai mult la brațe, în comparație cu ultimele meciuri. Cred că acest lucru s-a văzut în ring, faptul că am mișcat mai mult corpul, faptul că am acceptat lupta de la toate distanțele, inclusiv de aproape. Cred că toți fanii boxului au înțeles că Lucian Bute s-a întors, că nu este un boxer terminat, așa cum s-a speculat. Cred că lumea a văzut faptul că încă am potențial pentru a face înaltă performanță '', a adăugat Bute.

Pugilistul va sta în ţară destul de puţin, doar 12 zile, dorind să petreacă cât mai mult timp acasă, în comuna gălăţeană Pechea, alături de familie.

Lucian Bute l-a învins, duminică dimineaţă, prin KO tehnic în repriza a patra pe italianul Andrea Di Luisa, campionul european la categoria supermijlocie, în cadrul unei gale care a avut loc la Centre Bell din Montreal (Canada). În vârstă de 35 ani, Lucian Bute a înregistrat cu această ocazie cea de-a 32-a victorie din cariera sa și a 25-a înainte de limită, în palmaresul său figurând și 2 înfrângeri.

Citit 1566 ori Ultima modificare Miercuri, 19 August 2015 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.