Încă o amânare în procesul Oţelului cu ANAF diminuează drastic şansele de supravieţuire

Încă o amânare în procesul Oţelului cu ANAF diminuează drastic şansele de supravieţuire
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

*Şansele de supravieţuire ale echipei gălăţene scad drastic, în condiţiile în care verdictul final va întârzia cel puţin încă două luni

La Curtea de Apel Bucureşti, luni a fost un nou termen de judecată în procesul intentat Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) de către Fotbal Club Oţelul. Nici de această dată nu s-a dat un verdict final, judecătorii stabilind un nou termen în acest proces, pentru data de 14 decembrie.

În această acţiune în instanţă, FC Oţelul contestă datoria invocată de ANAF, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

Decizia de amânare nu este considerată a fi în favoarea clubului de către cei din conducere. Aceştia îşi doreau un verdict favorabil cât mai rapid, sperând ca datoria totală să scadă considerabil şi, în noile condiţii, clubul să devină atractiv pentru eventuali investitori, care să preia acţiunile de la TNG, companie controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.

"Obiectivul nostru este să menţinem echipa în competiţie până la terminarea procesului cu ANAF şi a celui de insolvenţă. Există posibilitatea ca, la aplicarea amnistiei fiscale, clubul să rămână cu câteva sute de mii de euro datorie, o situaţie în care ar creşte şansele să fie cineva interesat să redreseze clubul. Dacă se reuşeşte readucerea sediului social în Galaţi, mă gândesc chiar la un sprijin din partea autorităţilor locale. Aşteptăm zilele următoare să primim 7.000 de euro din drepturile de televizare, bani cu care să putem să o mai târâim până la terminarea acestor procese", declara Cristian Munteanu, sâmbătă, după meciul de pe teren propriu cu CS Baloteşti (scor 0-0).

Însă, în condiţiile acestei amânări în procesul cu ANAF, situaţia Oţelului a devenit şi mai grea, şansele de a se rezista financiar încă două luni, până la termenul din 14 decembrie, scăzând drastic.

Clubul nu mai are bani de o lună, de atunci trăind exclusiv din donaţiile suporterilor, care au plătit, printre altele, cheltuielile de deplasare la meciul cu Rapid CFR Suceava şi o diferenţă de peste 2.000 de lei la restanţa existenţă pentru baremul de arbitraj de la meciul cu SC Bacău. De altfel, totul se perpetuează, Oţelul având şi după meciul de sâmbătă, cu CS Baloteşti, dificultăţi uriaşe de a plăti arbitrajul, suma rămasă restantă fiind de 6.300 de lei.

Cu Farul, la Neptun TV

Altfel, ora de disputare (iniţial 18.00) a următoarei partide a Oţelului din Liga a II-a, cea din deplasare cu Farul Constanţa, a fost modificată. "Vom juca de la ora 17.00, la solicitarea celor de Neptun TV, care cel mai probabil vor televiza acest meci. Lucrurile se pot schimba doar dacă FC Bihor nu va fi programată nici de data aceasta, variantă în care vom fi noi preluaţi în locul lor pentru televizare de către Digi şi Dolce, dar orădenii spun că au găsit soluţii să-şi plătească restanţele la baremurile de arbitraj", a explicat gălăţeanul Auraş Braşoveanu, preşedinte la Farul.

Citit 1974 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2015 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.