Oţelul, joc bun dar numai egal în ceea ce poate fi ultimul meci pe stadionul unde şi-a scris istoria

Oţelul, joc bun dar numai egal în ceea ce poate fi ultimul meci pe stadionul unde şi-a scris istoria
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat pe teren propriu, marţi seară, în compania formaţiei Ceahlăul P. Neamţ. Partida a contat pentru etapa a 11-a din Liga 2, Seria I.

A fost un meci între două echipe care în urmă cu mai puţin de jumătate de an se duelau în Liga I, iar retrogradarea le-a fost continuată de un declin abrubt şi au ajuns ca acum să se întâlnească într-un derbi al codaşelor, ultimele două clasate din liga secundă.

În prima parte, doar nocturna aprinsă şi televizarea în direct au mai amintit de vremurile bune, nu foarte îndepărtate, ale celor două echipe, care au au avut primele ocazii mari de gol abia în minutele de prelungiri precedente pauzei. O pasă excelentă a lui Stănescu l-a lăsat singur cu portarul pe Diarra, însă francezul Oţelului a tras lamentabil, mult alături. Aproape imediat a urmat şansa Ceahlăului de a deschide scorul, şutul lui Chitoşcă din opt metri fiind respins de portarul Grecu.

Până atunci, Oţelul dominase, a dus deseori mingea în careul advers, dar fără inspiraţie la pasa decisivă sau finalizare.

În partea a doua jocul gazdelor a fost mai incisiv, Ceahlăul scăpând cu noroc la şutul lui Stănescu (min. 58) în bara laterală şi la ocazia lui Chipirliu (min. 68) singur cu portarul, minge scoasă greu de Barna. Portarul oaspeţilor şi-a salvat echipa şi la şutul lui Avram (min. 86), dar în minutul 90+2 a fost rândul Oţelului să aibă noroc, când Căruţă a reluat o centrare, din alunecare, în bară. „Sunt mulţumit de rezultat, ar fi fost injust să marcăm la faza din prelungiri”, a spus cu fair-play italianul Simone Mazzali, antrenorul care abia a preluat echipa nemţeană.

 

„A fost ultimul nostru meci pe stadionul Oţelul”

 

Cristian Munteanu, managerul echipei gălăţene, a spus că, dacă nu va apărea vreo surpriză plăcută, meciul cu Ceahlăul a fost ultimul susţinut de Oţelul pe stadionul care-i poartă numele. „Cei din combinatul ArcelorMittal, proprietarii stadionului, ne-au anunţat că acesta a fost ultimul meci în care ne-au mai putut lăsa să jucăm pe acest stadion, gratuit. Varianta de rezervă ar fi stadionul din Slobozia dar, cum noi nu avem bani nici măcar cât să apucăm să ieşim cu autocarul din Galaţi, practic nu mai avem soluţii. Totuşi, încă sper ca cei din combinat să mai aibă înţelegere măcar cât să ajungem la pauza de iarnă, mai avem trei meciuri acasă”, a declarat Munteanu.

 

Oţelul a evoluat în următoarea componenţă: Grecu – Stoian (I. Constantinescu, min 88), R. Codreanu, V. Ştefan, Murgoci – Dajbog, Stănescu – Adăscăliţei (Avram, min. 75), Chipirliu, Diarra (Ed. Dumitru, min. 59) – Cârjan. Antrenor Daniel Florea.

Citit 1869 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.