OŢELUL refuză Stadionul „Dunărea”, preferând exilul
Foto: Aşa arată terenul de pe Dunărea, după antrenament şi înainte de "tăvălugire"

OŢELUL refuză Stadionul „Dunărea”, preferând exilul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Conducerea clubului a ales ca ultimele trei meciuri de acasă din acest an să fie jucate în afara Galaţiului


Decizie controversată luată de cei de la Oţelul: au anunţat la federaţie variantele stadionului din comuna Lieşti şi a celui din Brăilapentru ultimele trei partide considerate pe teren propriu.

În condiţiile în care au fost anunţaţi că nu li se mai permite să joace pe stadionul Oţelul de către cei din combinatul ArcelorMittal, proprietar al arenei, cei din club aveau totuşi o variantă pentru a rămâne în Galaţi, Stadionul Dunărea. Fundaţia Sportului Gălăţean, care îl are în administrare, şi-a anunţat disponibilitatea de a lăsa echipa de ligă secundă să joace gratuit aici, însă cei din conducerea Oţelului au refuzat, invocând starea precară a terenului.

„La Stadionul Dunărea terenul este impracticabil. Avem echipă tânără, nu ne putem expune jucătorii uni risc mare de accidentări.Astfel, am fost obligaţi să ne orientăm pe un stadion care are suprafaţa de joc practicabilă. Vineri era ultima zi în care trebuia să informăm federaţia unde vom şi am anunţat două stadioane, cel din Lieşti şi cel de la Brăila. La Lieşti, care este prima noastră opţiune, nu este numărul de locuri în tribune necesar pentru omologarea la liga secundă dar, fiind o situaţie de urgenţă, cred că sunt şanse mari să ne fie acceptat acest stadion”, a declarat Cristian Munteanu.

Cei de la Metalosport, care îşi joacă partidele din Liga III pe stadionul Dunărea, spun că jumătatea de teren dinspre „sintetic” este în condiţii bune, dar în cea dinspre zona Ţiglina nu prea mai este gazon. Aceştia au adăugat că, udată şi tăvălugită înainte de meci, şi pe această porţiune de teren se poate juca în condiţii acceptabile.Decizia clubului de a-şi juca meciurile de acasă în afara Galaţiului a fost primită cu ostilitate de către suporteri, după reacţiile din mediul online.

Primul meci la Lieşti sau Brăila ar urma să fie cel de sâmbata următoarea cu FC Clinceni, din prima etapă a returului.

Foto Marius Negri

Citit 2068 ori Ultima modificare Duminică, 08 Noiembrie 2015 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.