Probleme cu vizele pentru hocheiştii ucraineni de la CSM Dunărea
Foto: Cei cinci ucraineni de la Dunărea

Probleme cu vizele pentru hocheiştii ucraineni de la CSM Dunărea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Campioana va avea doar unul din cei cinci hocheişti din Ucraina la meciurile, de vineri şi sâmbătă, de la Miercurea Ciuc * Clubul gălăţean a ratat în ultimul moment aducerea unui canadian, din cauza unei accidentări

La turneul “Euro Challenge”, care s-a încheiat duminică la Galaţi, în lotul echipei naţionale a Ucrainei fuseseră convocaţi trei dintre cei cinci hocheişti ucraineni de la CSM Dunărea Galaţi: Donika, Chernenko şi Ryabenko. Însă, în echipa Ucrainei, care de altfel a câştigat turneul, a jucat doar Ryabenko, în cazul celorlalţi doi apârând probleme de ultim moment cu vizele de România, care le expiraseră. De fapt, situaţia este valabilă pentru toţi cei patru ucraineni apţi de joc de la Dunărea - al cincilea, Nimenko, este accidentat - şi generează probleme de lot pentru partidele de campionat pe care echipa gălăţeană le va susţine la sfârşitul acestei săptămâni, în deplasare, cu HSC Miercurea Ciuc. “Nu are viză nici Shcherbatiuk şi trebuie să plece şi Ryabenko, îi expiră şi lui. Nu prea sunt şanse să se rezolve până la meciurile de la Ciuc, doar Chernenko va putea veni la aceste jocuri. Astfel, dintre jucătorii din străinătate îl vom avea pe el şi pe cei doi slovaci. De săptămâna viitoare, vor reveni toţi ucrainenii”, a explicat situaţia delicată a echipei campioane Mihai Brandabur, directorul CSM Dunărea.

Pe lângă absenţele din echipa gălăţeană, dificultatea meciurilor de vineri şi sâmbătă este amplificată şi de puternica campanie de transferuri făcută de ciucani în ultima perioadă. Astfel, HSC M. Ciuc are în acest moment în lot nu mai puţin de 13 jucători din străinătate: patru ruşi, trei slovaci, doi canadieni, doi letoni, un sloven şi un ucrainean. În Liga Naţională pot folosi maximum cinci străini într-un meci, respectiv opt în Liga Mol.

Bătuseră palma cu un canadian

Şi cei de la Dunărea au încercat să replice, prin transferul unui hocheist canadian, David Croteau, cu care finalizaseră negocierile. Acestuia îi fuseseră cumpărate până şi biletele de avion şi urma să ajungă în România duminică seară, Însă, ghinion teribil, totul a picat în ultimul moment, din cauza unei accidentări, fractură la mână, după spusele canadianului, suferită la ultimul antrenament înaintea plecării spre Galaţi!

Ucraina a luat trofeul

Turneul „Euro Challenge” de la Galaţi a fost câştigat de Ucraina, care şi-a câştigat toate cele trei meciuri: 5-0 cu România A, 3-1 cu Olanda şi 7-0 cu România.

Ocupanta locului secund s-a stabilit în ultimul meci al turneului, dintre România şi Olanda. Deşi au dominat mare parte din joc, tricolorii au terminat cele trei reprize obişnuite la egalitate, scor 1-1. În repriza suplimentară nu s-a înscris şi apoi, la loviturile de departajare, s-a impus Olanda.

Citit 1262 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2015 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.