EVENIMENT DE MARCĂ la Sala Sporturilor „Dunărea” - Se joacă PRIMUL MECI de cupă europeană după 15 ani

EVENIMENT DE MARCĂ la Sala Sporturilor „Dunărea” - Se joacă PRIMUL MECI de cupă europeană după 15 ani
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Echipa masculină de volei Arcada va debuta în competiţiile continentale intercluburi, într-un meci cu formaţia sârbă OK Novi Pazar, din Challenge Cup


Moment de referinţă în istoria sportului gălăţean din ultimele decenii: în această seară va fi primul meci de cupă europeană în oraş după o pauză de patru ani, de pe vremea când echipa de handbal fete de la Oţelul exista şi era performantă.

Totodată, va fi prima partidă din cupele europene găzduită de Sala Sporturilor „Dunărea” după 15 ani, de la închiderea acesteia pentru reabilitare în anul 2000. La redeschidere, în 2013, în Galaţi nu mai exista nici o formaţie de club de nivel european. Între timp, deşi înfiinţată în urmă cu doar trei ani şi câteva luni, echipa masculină de volei Arcada a avut o ascensiune impresionantă şi are onoarea de a fi protagonista marelui eveniment din acestă seară.

De la ora 17,00, formaţia gălăţeană va debuta în cupele europene, urmând să întâlnească, în prima manşă din turul II al Challenge Cup, formaţia OK Novi Pazar, din Serbia, o ţară cu volei performant la nivel continental. Echipa oaspete este alcătuită în majoritate din jucători sârbi, sezonul trecut l-a încheiat pe locul patru în campionatul intern, iar în ediţia actuală este pe poziţia secundă.

Macedoneanul Filip Despotovski, căpitanul de la Arcada, a spus că ştie bine adversara de astăzi şi crede că formaţia sa este superioară valoric. „Cunosc foarte bine echipa din Novi Pazar. Acolo sunt nişte jucători de valoare, dar nu sunt la un nivel atât de ridicat ca al celor din echipa noastră, de aceea cred că o să trecem mai departe”, a spus, foarte optimist, Despotovski.

Un alt jucător transferat la Arcada înaintea acestui sezon, brazilianul Caio de Pra, care a jucat chiar în ediţia trecută a Ligii Campionilor, consideră Challenge Cup o competiţie mai motivantă, prin prisma faptului că se joacă în sistem eliminatoriu. „Voi juca pentru prima dată în Challenge Cup, care este o competiţie knock-out: dacă pierzi, eşti eliminat. În sezonul trecut, eu am jucat în Liga Campionilor şi era diferit. Acum, în Challenge Cup,  va fi mult mai frumos pentru că există o motivaţie suplimentară dată de faptul că, dacă nu câştigi, eşti eliminat”, a declarat brazilianul de la Arcada.

Antrenorul Marian Apostu îşi doreşte tribune pline la acest meci, pentru ca susţinerea publicului să-i ajute echipa în obţinerea unui rezultat care să netezească drumul spre calificare. „Întâlnim un adversar cu jucători experimentaţi, care au alături şi entuziasmul unor tineri. Pentru a obţine victoria în acest prim meci şi a ne face mai uşor returul din Serbia în vederea calificării, avem nevoie şi de sprijinul publicului, sper să jucăm cu tribunele pline. Noi le promitem gălăţenilor că vom face tot ce depinde de noi să fie o seară cu victorie în cupele europene”, a declarat Marian Apostu.

Intrarea spectatorilor la meciul Arcada - OK Novi Pazar este liberă.

Citit 1333 ori Ultima modificare Marți, 10 Noiembrie 2015 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.