VOLEI/ Exigenţă maximă la Arcada: Mulţumiţi de joc, nu şi de rezultat

VOLEI/ Exigenţă maximă la Arcada: Mulţumiţi de joc, nu şi de rezultat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Voleibaliştii gălăţeni de la Arcada au avut miercuri seară primul meci în Europa, la doar trei ani şi un pic de la înfiinţare şi începutul de drum din liga secundă. Întâlnirea cu sârbii de la OK Novi Pazar, din turul II al Challenge Cup, s-a încheiat cu o frumoasă victorie, scor 3-1.

Antrenorul Marian Apostu a lăudat evoluţia jucătorilor săi şi totodată s-a declarat nemulţumit de cedarea unui set. „Sunt mulţumit de joc, de rezultat mai puţin: mi-aş fi dorit să câştigăm cu 3-0. Cred totuşi că nu va fi nicio problemă în retur, vom reuşi în Serbia să luăm două seturi, de ce nu chiar să şi câştigăm, ca să ne calificăm mai departe”, a spus Apostu. 

O reacţie similară a avut după meci şi căpitanul echipei, Filip Despotovski: “Sunt mulţumit, este primul joc câştigat în faţa publicului propriu, dar nu trebuia să pierdem un set. Mergem la Novi Pazar, la victorie.” 

Sârbii au jucat inteligent din punct de vedere tactic. Au lăsat-o moale în primul set, de "adormire” a adversarului, un fel de „cal troian”, pierzându-l la 14. Însă, în setul secund altfel au stat lucrurile. Oaspeţii au introdus în joc tot ce aveau mai bun pe bancă şi au egalat la unu, dar au sperat zadarnic să mai câştige apoi măcar un set şi a-şi uşura misiunea de calificare. Hamza Zatrici, jucătorul şi căpitanul echipei OK Novi Pazar, nu şi-a ascuns dezamăgirea: „Lucrurile au mers destul de bine până la mijlocul setului al treilea. Nu ştiu ce s-a întâmplat, însă pur şi simplu nu am mai jucat nimic”.

Conform lui Florin Păcuraru, preşedintele Clubului Arcada, setul pierdut la Galaţi nu contează în ecuaţia calificării. "Este oarecum ca în campionat, unde echipa care pierde cu 3-2 la seturi primeşte un punct. Dacă luăm minim două seturi acolo, ne calificăm. În varianta în care am pierde cu 0-3 sau 1-3, sper să nu fie cazul, nu contează setaverajul: se va juca un set suplimentar de departajare, aşa numitul set de aur", a explicat Păcuraru sistemul de calificare. 

Returul dintre Arcada Galaţi şi OK Novi Pazar se va disputa miercuri, 18 noiembrie, de la ora 20.00. Până atunci, Arcada va juca sâmbătă, de la ora 18,00, pe teren propriu, cu liderul la zi al Diviziei A1, Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Altfel, foarte frumos şi inspirat gestul conducerii Clubului Arcada, care a oferit albanezului Telo Altin o diplomă şi o frumoasă cupă la încheierea carierei de arbitraj. Sărbătoritul a fost arbitru secund în meciul de miercuri, în timp ce în scaun s-a aflat ucraineanul Alim Batiuk.

Foto Sorin Pană

Citit 1203 ori Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2015 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.