Meci cu MIZĂ URIAŞĂ - Lucian BUTE boxează duminică dimineaţă pentru RECUCERIREA centurii mondiale, susţinut din tribună şi de Florin Mergea

Meci cu MIZĂ URIAŞĂ - Lucian BUTE boxează duminică dimineaţă pentru RECUCERIREA centurii mondiale, susţinut din tribună şi de Florin Mergea
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Gălăţeanul va lupta cu deţinătorul titlului IBF, britanicul James DeGale, având pentru prima dată şansa de a redeveni campion al lumii


Pugilistul Lucian Bute, desemnat de cititorii „Vieţii libere”, la finalul anului trecut, „cel mai bun sportiv gălăţean din ultimul sfert de secol”, va susţine duminică dimineaţă, în jurul orei 6.00 în România, un meci cu o miză uriaşă, esenţial pentru viitorul carierei sale în ring.

Bute va boxa pentru a reveni în vârful ierarhiei mondiale prin recâştigarea centurii de campion IBF la categoria supermijlocie cu cel care o deţine în acest moment, britanicul James DeGale. În afara de miza concretă, centura de campion al lumii, pentru Lucian Bute este în joc imaginea sa şi foarte probabil ultima şansă de a lupta pentru recucerirea titlului mondial, fiind greu de crezut că în cazul unui deznodământ nefericit i se va mai oferi ulterior încă o astfel de oportunitate. "Este a doua şansă în carieră! Pe prima, în 2007, nu am ratat-o şi intenţionez să nu o ratez nici pe a doua, acum. Este cea mai mare provocare de până acum. Sunt încrezător, ştiu ce pot face în ring şi voi deveni campion pentru a doua oară. Voi recâştiga centura pe care am deţinut-o cinci ani”, a spus, foarte încrezător, Lucian Bute, care a deţinut această centură a versiunii IBF între 2007 şi 2012.

Bute mizează pe susţinerea a 15.000 de spectatori

Marele meci va avea loc în fieful lui Bute, la Quebec, în Canada, acolo unde gălăţeanul este foarte popular, acesta mizând pe susţinerea a cel puţin 15.000 de spectatori.

Lucian Bute a mai spus că, spre deosebire de ultimele sale meciuri, acum nu mai are nicio problemă de ordin medical: „Privesc înapoi şi cu siguranţă nu a fost bine pentru mine să accept să lupt având anumite leziuni. Boxul este un sport foarte dificil, la ora unui meci trebuie să fii sută la sută sănătos, aşa cum sunt acum. Mă simt foarte puternic fizic şi psihic. Sunt mai încrezător, mai concentrat, mai determinat. Noul meu program de pregătire îmi oferă mai multă energie, mă simt mai proaspăt. Am schimbat unele lucruri în stilul meu de box pentru a fi mai agresiv, cu mai multe combinaţii, simt diferenţa”.

Howard Grant, unul dintre cei doi antrenori cu care a pregătit Bute acest meci, s-a declarat impresionat de felul în care s-a antrenat pugilistul gălăţean şi a precizat că va fi cu adevărat mulţumit doar la o victorie prin KO. „Bute este cel mai muncitor sportiv cu care am lucrat, chiar are tendinţa să exagereze. Ce mă impresionează la el este faptul că vrea mereu să asimileze mai mult. Lucian este pregătit 100 la sută pentru acest meci încă de acum o săptămâna. Chiar dacă va câştiga lupta, eu nu voi fi mulţumit dacă nu o va face prin KO. În sufletul meu, ştiu că aşa va face. Cred că James DeGale nu a mai întâlnit până acum un pugilist de nivelul lui Bute”, a subliniat Howard Grant.

De Gale a fost campion olimpic

Adversarul lui Bute, James De Gale (29 de ani), a fost campion olimpic la Beijing, iar palmaresul său la profesionişti cuprinde 21 de victorii - 14 prin KO şi o înfrângere. DeGale a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves, iar acum este prima dată în postura de a lupta pentru a-şi apăra centura mondiala.

Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

Florin Mergea e la Quebec, pentru Bute

Lucian Bute va avea parte de susținerea din tribune a numeroasei comunități românești din Canada, dar și a altor români veniți special la Quebec pentru a-l încuraja pe pugilistul gălăţean. Unul dintre aceştia este jucătorul de tenis Florin Mergea, recent finalist la Turneul Campionilor, care şi-a planificat vacanţa în continetul nord-american astfel încât, împreună cu soţia sa, Daiana, să fie prezent în arena din Quebec la meciul lui Bute. Florin şi Daiana Mergea au intrat în atmosfera meciului, postând pe Facebook o fotografie făcută în interiorul arenei: "Scena e pregătită, a mai rămas o zi. Hai Lucian!!!"

Cel puțin deocamdată, nici o televiziune din România nu anunţase transmiterea acestui meci.

Citit 5797 ori Ultima modificare Duminică, 29 Noiembrie 2015 10:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.