Voleibaliștii de la Arcada au făcut un pas uriaş spre optimile Challenge Cup

Voleibaliștii de la Arcada au făcut un pas uriaş spre optimile Challenge Cup
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa gălăţeană a reuşit să răpună o adversară extrem de tenace, cu un scor (3-1) care-i aduce punctajul maxim înaintea returului din Cehia

 

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi a câştigat, scor 3-1 (-21, 19, 20, 26), miercuri seară pe teren propriu, în faţa formaţiei CEZ Karlovarsko (Cehia). Meciul a contat ca primă manşă din 16-imile Challenge Cup, returul urmând să se dispute peste două săptămâni în Cehia.

Al doilea joc la Galaţi în cupele europene al voleibaliştilor de la Arcada a avut un început nefavorabil, oaspeţii conducând cu 0-4. Formaţia gălăţeană a replicat repede, a egalat la 5, jocul mergând cu egalităţi şi multe faze spectaculoase până la 10-10. Aici s-a produs prima ruptură semnificativă a echilibrului, cu formaţia cehă făcând cinci puncte consecutive, în special pe fondul unor blocaje excelente. Arcada s-a clătinat din punct de vedere al moralului, pe acest fond preluarea n-a mers, în timp ce formaţia din Karlovy Vary a continuat să se apere impresionat, astfel că setul a curs în favoarea oaspeţilor, care şi-au gestionat foarte bine avansul şi au închis primul act în favoarea lor, scor 21-25.

Imediat ce a început setul al doilea, jocul a intrat pe făgaşul dorit de entuziastul public care a umplut tribunele. A fost un start exact invers faţă de prima parte, acum cu Arcada sprintând până la 4-0 şi oaspeţii apropiindu-se până la 6-5. Din acest moment, cu liberoul Cristudor senzaţional în defensivă, echipa gălăţeană şi-a ridicat nivelul jocul atât de mult încât a răpus tenacitatea celor de la CEZ Karlovarsko, Arcada egalând situaţia scorului la seturi fără mari emoţii: 10-6, 14-8, 18-12, 18-15, 23-17, 25-19.

Mult mai disputat a fost setul al treilea, echipa cehă fiind ca un scai enervant. Karlovarsko s-a agăţat de orice minge, reuşind printr-o putere de luptă admirabilă să ţină echilibrul mult timp: 3-3, 8-8, 11-8, 11-12, 14-14. Apoi, cu rusul Sysoev şi brazilian Caio de Pra tunuri în acţiune la fileu, excelent încărcate de ridicătorul Despotovski, Arcada a reuşit să facă pasul în faţă: 16-14, 19-16, 21-18, 23-19, 25-20.

Setul patru a fost un monument al tenacităţii oaspeţilor. De la 8-8 Arcada a reuşit patru puncte la rând, dar nici vorbă să fie desprinderea decisivă. Karlovarsko a revenit, a egalat la 17, de acolo mergându-se cap la cap, într-un final disputat în tensiune maximă. Oaspeţii au avut prima minge de set (23-24), Arcada a trecut apoi în faţă, două mingi de meci anulate de adversar şi o a treia fructificată: 28-26.

Astfel, echipa gălăţeană a câştigat la un scor cu care a luat toate cele trei puncte puse în joc şi are nevoie, pentru calificare, ca în returul din Cehia fie să câştige minim două seturi, fie să-şi adjudece „setul de aur” în cazul în care va fi învinsă cu 3-0 sau 3-1.

Antrenorul Marian Apostu a mizat pe sextetul Despotovski, Suson, Sysoev, Caio de Pra, Radovic, Marquez, plus liberoul Cristudor.

Foto Sorin Pană

Citit 1289 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.