Cătălina Axente a CÂŞTIGAT „Cupa României” la LUPTE

Cătălina Axente a CÂŞTIGAT „Cupa României” la LUPTE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sala Sporturilor din Târgovişte a găzduit întrecerile "Cupei României" la lupte libere (feminin şi masculin) şi greco-romane (masculin) pentru juniori. Dintre gălăţenii prezenţi la întreceri, cel mai bun rezultat l-a înregistrat Cătălina Axente (CSM Dunărea Galaţi), care a câştigat categoria 72 kg la "libere", intrând în posesia Cupei României. Sportiva antrenată de Dumitru Buleandră şi-a confirmat valoarea şi ascensiunea de formă, dominând net întrecerile categoriei şi se anunţă astfel o candidată redutabilă la câştigarea titularizării în echipa naţională.

La aceeaşi categorie, Cristina  Melania Dermengi, tot de la CSM Dunărea, s-a clasat pe locul al treilea. Aceeaşi poziţie la lupte libere a obţinut-o şi Ana Maria Pralea (Dunărea), la categoria 48 kg.

În întrecerile de greco-romane, sportivii antrenaţi de Petre Poalelungi s-au clasat pe locurile opt la turneul final: Ionel Aftenie (48 kg) şi Gabriel Bostan (77 kg), ambii de la Dunărea Galaţi.

Altfel, timp de două săptămâni, lotul naţional de lupte libere al României efectuează un cantonament de pregătire în Ucraina (Lvov). În lotul care a făcut deplasare, antrenorul federal a selecţionat-o şi pe Cătălina Axente. Pe lângă recentul succes din Cupa României, gălăţeanca are în palmares titlul de campioană naţională şi locului cinci la Campionatele Europene de junioare.

Citit 2048 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.