Para şi Cernat au fost coechipieri în tricoul OŢELULUI pentru o cauză nobilă
Foto: Foto Sorin Pană

Para şi Cernat au fost coechipieri în tricoul OŢELULUI pentru o cauză nobilă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Cei doi foşti căpitani ai echipe gălăţene, alături de alte nume sonore cu trecut „oţelar”, au revenit în faţa fanilor din oraş la un meci demonstrativ în scop caritabil


Nume sonore ale fotbalului gălăţean au participat duminică seară la un eveniment caritabil care a avut drept scop strângerea de fonduri pentru unul dintre copiii cu autism sprijiniţi de Asociaţia „Şi noi suntem copiii voştri”, micuţul David Chezan (4 ani). Cu această ocazie, Gabriel Paraschiv, fostul căpitan al Oţelului, a revenit în Galaţi după trei ani, pentru a juca alături de Florin Cernat, Alexandru Bourceanu, Silviu Izvoranu şi actualul antrenor al echipei gălăţene, Daniel Florea. Alături şi de alţi fotbalişti gălăţeni aflaţi încă în activitate (Sorin Frunză, Valentin Munteanu, Alexandru Avram), au făcut spectacol la Sala Sporturilor în cadrul unui meci demonstrativ, alături de echipa „oamenilor nobili”, care au licitat pentru tricourile fotbaliştilor şi au fost invitaţi să intre pe teren. Excepţie a făcut Alex Bourceanu, care are o problemă medicală la genunchi şi a preferat să nu rişte, rămânând pe bancă.

„Para” a spus că, dincolo de scopul nobil al acţiunii, l-a emoţionat reîntâlnirea cu numeroşii gălăţeni aflaţi în tribună. „O atmosferă foarte plăcută, mă bucur că am putut să particip la un meci de caritate pentru un copil care chiar avea nevoie de aşa ceva. În primul rând mă bucur că am reuşit să revin după trei ani în Galaţi, sunt nişte momente foarte emoţionante pentru mine pentru că aici am cunoscut gloria ca fotbalist, m-am împlinit ca om”, a spus Gabi Paraschiv.

Astfel, „Para” a fost pentru prima dată coechipier cu un alt fost căpitan şi „decar” al Oţelului, Florin Cernat, acesta din urmă exprimându-şi bucuria de a putea juca în scop caritabil chiar în sala în care şi-a început cariera fotbalistică. „Am răspuns cu cea mai mare plăcere să vin, pentru că noi aşa putem să ajutăm, prin fotbal. Sper să nu mai fie aşa multe cazuri de acest gen, dar când vor fi, vă daţi seama că răspund şi vin cu cea mai mare plăcere”, a spus Cernat.

Georgiana Guşatu, reprezentanta Asociaţiei „Şi noi suntem copiii voştri”, a subliniat faptul că toţi cei din lumea fotbalului chemaţi să-l sprijine pe micuţul David au răspuns prezent: „A fost emoţionant şi pentru noi, pentru că toţi ne-au acceptat invitaţiile, s-au prezentat cu toţii şi le mulţumim tare, tare mult”. 

Din banii încasaţi pe bilete şi de la licitarea tricourilor, duminică seară s-au strâns 4.600 lei, existând totodată şi alte donaţii în curs de concretizare.

Cei care doresc să-i sprijine pe copiii cu autism pot în continuare să facă donaţii în conturile bancare ale asociaţiei: RO18BACX0000001153957001 (RON)RO88BACX0000001153957002 (EURO) şi RO61 BACX0000001153957003 (USD).

Foto Sorin Pană

Citit 1665 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.