BASCHET/ Fetele de la Phoenix joacă în deplasare, pe terenul campioanei

BASCHET/ Fetele de la Phoenix joacă în deplasare, pe terenul campioanei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Formaţia gălăţeană deschide seria meciurilor din acest an în faţa formaţiei CSM Târgovişte * Conducerea clubului doreşte prelungirea contractului antrenorului Rodrigues


Echipa feminină de baschet Phoenix va juca, sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 18,30, în deplasare, cu formaţia CSM Târgovişte, deţinătoarea titlului de campioană, într-o partidă contând pentru etapa a 18-a din Liga Naţională (LNBF), prima din acest an, după ce a avut liber în etapa intermediară.

Phoenix abordează meciul de pe locul al şaselea, la egalitate de puncte (23) cu „U” Cluj - locul cinci, în timp ce adversarele se află pe poziţia a şaptea, cu 22 de puncte, dar cu un meci mai puţin disputat. În meciul din tur, Phoenix a pierdut, scor 61-67.

Antrenorul Eugenio Rodrigues este încrezător în echipa sa şi speră ca fetele să îşi păstreze ritmul bun dinaintea vacanţei. „Târgovişte este favorita partidei, deoarece joacă acasă şi are şi câteva schimbări la nivelul lotului (n.r. - Porchia Green este o nouă achiziţie), lucru care va face meciul de sâmbătă ceva mai greu. Cu toate astea, ne dorim o revanşă în faţa lor şi suntem conştienţi că, pentru a ne menţine pe loc de play-off, acesta este meciul-cheie. Trebuie să ne păstrăm ritmul din decembrie, când am reuşit câteva performanţe importante”, a spus Rodrigues.

Contract prelungit

Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix, este mulţumit de performanţele echipei feminine şi consideră că poziţionarea pe loc de play-off şi calificarea în premieră în Final Four-ul „Cupei României” sunt două dintre realizările deosebite din acest sezon. „Suntem un club care am performat bine din punct de vedere al managemetului sportiv. În „Cupa României”, contează cu cine vom pica la tragerea la sorţi, având contracandidate puternice”, a declarat Nini.

Mulţumit de parcursul echipei feminine, Nini a mai spus că îşi doreşte prelungerea contractului antrenorului Rodrigues şi pentru sezonul următor. „Eugenio Rodrigues este un antrenor care cântăreşte bine valoarea jucătoarelor, ştie să le asambleze bine în sistem şi mă bucur că am făcut această mutare în vară. Consider că este un câştig pentru echipă, iar el deja şi-a exprimat dorinţa de a continua, acum aşteptăm bugetul. Din punctul meu de vedere, şi mâine îi reînoiesc contractul, pentru că merită. Este un profesionist desăvârşit şi cred că este ceea ce are nevoie clubul nostru, mergând pe ideea de a îmbina multe jucătoare tinere cu cele experimentate”, a mai spus managerul clubului.

În sezonul trecut, Phoenix a terminat pe locul al optulea, după disputarea meciurilor din play-off, iar în „Cupa României” a evoluat până în faza sferturilor de finală, când a fost eliminată de ICIM Arad.

Citit 1183 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2016 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.