UPDATE: Gălăţeanca Patricia Ţig a pierdut, în trei seturi, meciul din calificările Openului australian

UPDATE: Gălăţeanca Patricia Ţig a pierdut, în trei seturi, meciul din calificările Openului australian
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: Patricia Țig a pierdut, scor 6-7 (5), 7-6 (1), 6-3. În primul set gălățeanca a avut un game de moral, la 1-1, cu numai puțin de nouă egalități, iar câștigarea acestuia, pe propriul serviciu a ajutat-o pe parcursul setului, dar a ratat o șansă imensă de break și set, când conducea cu 5-4. În setul secund, unul maraton, de 75 de minute, tot la 5-4, Țig a pierdut pe serviciul său, adversara câștigând două puncte consecutive. A revenit, egalând la 6 și a trimis setul în tiebreak, pe care l-a câștigat la 1 și astfel a trimis meciul în set decisiv.

În ultimul set, Țig a revenit de la 0-1, ca apoi, de la 3-1 să piardă cinci puncte la rând. A fost un meci cu majoritatea game-urilor câștigate contra serviciului.


 

Gălăţeanca Patricia Ţig, numărul 123 mondial, va evolua în calificări la Australian Open, primul Grand Slam al anului, unde este favorită numărul 12, urmând să joace în runda inaugurală cu sportiva cehă Barbora Krejcikova, locul 185 mondial.

Partida este prima confruntare dintre cele două şi se va disputa în această noapte, în jurul orei 3,00 (ora României). Cea mai bună poziţionare a lui Krejcikova a fost locul 140 WTA, în iunie 2015, aceasta având în palmares 9 titluri ITF la simplu şi 19 la dublu, respectiv un titlu WTA, la dublu.

Patricia Ţig are 12 titluri ITF la simplu şi 4 de dublu, dar şi două finale WTA, una la simplu, la Baku (2015) şi una la dublu, la Bucureşti (2015).

Ţig a debutat în turneele de Grand Slam, anul trecut, tot la Australian Open, unde a pierdut în turul inaugural al calificărilor, în faţa Juliei Glisko (Israel, locul 153 la acel moment), cu scorul 6-7, 5-7.

Gălăţeanca are un culoar accesibil, cu şanse reale a ajunge în premieră pe tabloul principal la un astfel de turneu, Grand Slam. În cazul în care va accede în turul doi, Ţig va juca în compania învingătoarei din meciul dintre japoneza Hiroko Kuwata, locul 189 mondial, şi spaniola Silvia Soler-Espinosa, poziţia 147 în ierarhia mondială.

Cea mai bine clasată jucătoare pe care Ţig o poate întâlni în calificări este austriaca Tamira Paszek, locul 126 WTA.

Principala favorită în calificări este sportiva chineză Qiang Wang, locul 101 WTA.

Citit 1165 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2016 07:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.