Phoenix a câștigat în fața Gaz Metan, după o revenire spectaculoasă

Phoenix a câștigat în fața Gaz Metan, după o revenire spectaculoasă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa masculină de baschet Phoenix a câștigat, scor 80-72 (29-42), partida disputată duminică, pe teren propriu, cu formația Gaz Metan Mediaș, într-un meci contând pentru etapa a 17-a din Liga Națională.

Meciul a fost unul echilibrat, fiecare dintre echipe adjudecându-și câte două sferturi, oaspeții primele două, Phoenix pe cele din urmă. Prima parte de meci a fost slabă pentru gălățeni, acestora lipsindu-le luciditatea în crearea situațiilor favorabile, în fața unei echipe de talie. Cea mai mare diferență în defavoarea Phoenix a fost de 13 puncte (scor 26-39, min 18), acesta fiind de altfel și ecartul cu care s-a intrat la pauză. Revenirea în joc a făcut-o Threatt, cu o serie de trei coșuri consecutive, urmat de reușitele de la mare distanță ale ultimului sosit în tabăra lui Nini, Steve Sir care a redus considerabil diferența, 45-50, în minutul 24. Intrarea în ultimul sfert s-a făcut cu doar două puncte diferență (55-57), ca apoi Petică, printr-un coș de trei puncte să aducă Phoenixul la conducere.   

Totodată, acesta a fost meciul de debut al canadianului Steve Sir, care a fost realizatorul a 14 puncte (4 X 3 p) și 3 recuperări, în cele 24 de minute jucate. ”Personal, am fost puțin emoționat, dar după ce am reușit prima aruncare a fost mai bine. Încă încerc să îmi dau seama cum să contibui la succesul echipei în cel mai bun mod. Știu că aruncările de trei sunt punctul meu forte. Ca echipă am pornit greu, dar cred că am arătat ca un grup cu caracter. Gaz Metan este o echipă de talie, dar astăzi, prin revenirea în a doua jumătate de meci, am arătat că suntem un grup unit. Mă bucur că am reușit un debut frumos”, a spus Sir.

Ceilalți realizatori de la Phoenix au fost: Pesic 19 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, Bojovic (15-4-5), Lemyk (13-9-1), Threatt (11-2-5) și Petică (8-2-3). Au mai evoluat Borșa și Pârlog.

După această partidă, Phoenix se află pe locul nouă, cu 24 de puncte, la un punct distanță de ocupanta locului opt, Steaua (cu un joc mai puțin disputat). Următorul meci al gălățenilor se va disputa, sâmbătă, în deplasare, cu CSU Sibiu (locul 3).

 

 

 

 

Citit 1232 ori Ultima modificare Luni, 25 Ianuarie 2016 08:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.