Chinul fotbaliştilor de la Oţelul, prelungit de o nouă amânare

Chinul fotbaliştilor de la Oţelul, prelungit de o nouă amânare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În Adunarea Comitetului Creditorilor FC Oţelul SA, n-a fost luată o decizie la cererile de reziliere a contractelor, dar s-a vorbit de investitori şi totodată de procedura de dezafiliere


Fotbaliştii de la Oţelul au aşteptat zadarnic ca luni, 1 februarie, să scape de relaţiile contractuale cu clubul gălăţean şi astfel să-şi poată negocia angajamente cu alte echipe. Convocată la Bucureşti, Adunarea Comitetului Creditorilor FC Oţelul SA n-a putut ajunge la o decizie, pentru că nu s-a ajuns la un punct de vedere majoritar, astfel că a fost reconvocată pentru astăzi.

În ceea ce-i priveşte pe jucători, cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost “Analiza cererilor de reziliere unilaterală a contractelor de muncă ale jucătorilor şi propunerea adunării creditorilor a unei soluţii”. Reamintim că, în urmă cu o săptămână, activitatea echipei de seniori a FC Oţelul a fost suspendată până pe 25 februarie, iar jucătorii au fost îndrumaţi să-şi depună cereri  către Adunarea Creditorilor pentru a deveni liberi de contract şi a putea pleca la alte cluburi.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat subiecte care, cel puţin la prima vedere, nu sunt compatibile. Pe de o parte, se vorbeşte despre investitori care au solicitat majorarea de capital social, aspect văzut de administratorul judiciar ca o soluţie de ieşire din insolvenţă şi se cere Adunării Creditorilor să stabilească procedura de negociere cu aceştia, ceea ce ar însemna salvarea clubului.

Însă, în acelaşi timp, pe ordinea de zi s-a aflat “stabilirea unei agende de dezafiliere”, ceea ce ar însemna confirmarea desfiinţării FC Oţelul ca şi club de fotbal!

Celelalte puncte de pe ordinea de zi au fost:

Propunerea de continuare sau încetare a activităţii fotbalistice anterior datei de 6.04.2016, termen de judecată la care se va dispune de către instanţa intrarea în faliment sau refacerea planului de reorganizare;

Asigurarea sumelor de bani necesare pentru conservarea patrimoniului;

Asigurarea sumelor de bani pentru plata salariilor jucătorilor şi antrenorilor până la transferul acestora sau intrarea în faliment;

Recomandarea privind transferul fără plata al jucătorilor Centrului de Copii şi Juniori către asociaţii sportive solicitante;

Analiza propunerilor creditorilor privind necesitatea unui plan de reorganizare refăcut.

Comitetul Creditorilor este format din trei creditori:  Agenţia de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, ArcelorMittal Galaţi SA şi Primăria Municipiului Galaţi.

Administratorul judiciar Mihail Bojincă a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că pentru a se lua o hotărâre este necesar ca doi din cei trei creditori să aibă acelaşi punct de vedere. “Primăria Galaţi nu a transmis nici un punct de vedere. Au fost prezentate puncte de vedere numai de către DGRFP Bucureşti şi ArcelorMittal. Deoarece aceştia au avut puncte de vedere diferite, nu a fost luată nicio decizie. În consecinţă, administratorul judiciar a reconvocat Comitetul Creditorilor pentru data de 3.02.2016, ora 13,00, cu aceeaşi ordine de zi, şedinţă la care sunt valabile punctele de vedere deja exprimate şi se aşteaptă ca Primăria Galaţi să trimită un punct de vedere. Administratorul Judiciar va convoca Adunarea Creditorilor pentru aprobările finale în funcţie de propunerile Comitetului Creditorilor din 3.02.2016”, se spune în comunicat.

Citit 2260 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.