HOCHEIŞTII ucrainieni de la Dunărea au ca antrenor un fost coechipier

HOCHEIŞTII ucrainieni de la Dunărea au ca antrenor un fost coechipier
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Noul tehnician al campioanei va lucra împreună cu Marius Trandafir şi are avantajul de a-i fi avut coechipieri sau elevi pe hocheiştii ucraineni din lot


Echipa de hochei pe gheaţă CSM Dunărea Galaţi, deţinătoarea titlului de campioană, va aborda ultimele meciuri din sezonul regulat al Ligii Naţionale şi pe cele din play-off cu un staff tehnic într-o nouă componenţă.

Luni la prânz s-au finalizat negocierile cu antrenorul ucrainean Vasili Bobrovnikov (44 de ani), care a semnat un contract valabil, cel puţin deocamdată, până la sfârşitul acestui sezon. Astfel, Bobrovnikov i se alături la conducerea echipei lui Marius Trandafir, antrenorul principal de până acum. "Vor lucra împreună, este vorba de o colaborare între ei, nu se poate spune că unul este principal, iar altul secund", a precizat Mihai Brandabur, directorul CSM Dunărea.

Vasili Bobrovnikov a fost, ca jucător, timp de 15 ani, component al echipei naţionale a Ucrainei, cu care a participat la Jocurile Olimpice din 2002, de la Salt Lake City (SUA), şi la mai multe ediţii ale Campionatului Mondial, prima grupă valorică.

S-a retras din activitatea de hocheist în urmă cu zece ani, începându-şi imediat cariera de antrenor, mai întâi ca secund la echipa naţională a Ucrainei şi apoi ca secund la formaţia Sokil Kiev.

Bobrovnikov are avantajul de a-i şti foarte bine pe cei cinci jucători ucraineni din lotul echipei gălăţene. De altfel, ca jucător, noul antrenor de la Dunărea a fost coechipier timp de patru sezoane la Sokil Kiev cu Vitali Donika, actualul căpitan de echipă de la Dunărea, şi cu atacantul Sergei Cernenko, trei sezoane cu fundaşul Roman Şerbatyuk, un sezon cu fundaşul Konstantin Ryabenko şi i-a fost două sezoane antrenor atacantului Nimenko.

Venirea antrenorului ucrainean se produce într-un moment oarecum de criză pentru CSM Dunărea. În ultimele patru meciuri cu adversari care pot pune probleme, Dunărea a câştigat doar unul singur, şi acela după prelungiri, acasă cu Steaua. Apoi l-a pierdut ruşinos pe al doilea cu echipa bucureşteană, scor 1-8, iar în weekendul trecut a fost învinsă de Corona, la Braşov, în ambele jocuri.

În clasament, Dunărea este încă pe primul loc, dar are două meciuri mai mult disputate şi avans de un singur punct în faţa celor de la HSC Miercurea Ciuc.

Până la finalul sezonului regulat, echipa gălăţeană mai are de jucat patru meciuri cu formaţia ciucană - primele două în următorul weekend, în deplasare, celelalte două acasă, în ultima etapă, două acasă cu Progym Gheorgheni şi alte două, în deplasare, cu Steaua.

Citit 1327 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2016 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.