Voleibaliştii de la Arcada au ocazia reabilitării în ”Cupa României”
Foto: Foto Sorin Pană

Voleibaliştii de la Arcada au ocazia reabilitării în ”Cupa României”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Echipa gălăţeană joacă astăzi pe teren propriu cu SCM "U" Craiova, prilej de revanşă după recenta înfrângere din campionat


Cea de-a doua competiţie naţională pentru echipele masculine de volei, „Cupa României”, a ajuns în faza sferturilor de finală. Gălăţenii de la Arcada nu au avut parte de un culoar favorabil, urmând să aibă ca adversară în această a doua fază a competiţiei formaţia SCM Universitatea Craiova, liderul autoritar al campionatului Diviziei A1.

Meciul tur va avea loc astăzi, la Galaţi, în Sala Sporturilor „Dunărea” de la ora 18,00, urmând să fie arbitrat de bucureştenii Nicolae Stan şi Benone Vişan. Partida retur va avea loc peste o săptămână (24 februarie), la Craiova.

Cele două formaţii s-au întâlnit în ambele meciuri din campionat: în tur, la Craiova a fost 3-2 pentru SCM "U", în timp ce în retur au câştigat tot oltenii, la zero. Acest ultim meci a avut loc în urmă cu mai puţin de două săptămâni şi a fost urmat de un un alt eşec usturător pentru Arcada, 0-3 la Baia Mare. Astfel, dincolo de miza avansării spre câştigarea trofeului, partida de astăzi este un prilej de revanşă în faţă oltenilor şi totodată un „moment al adevărului”, Arcada având ocazia să demonstreze că a depăşit perioada de criză şi că pretenţiile de a deveni campioană rămân îndreptăţite.

Întregul lot este bun de joc, „sextetul” de start putând fi cel clasic: Despotovski (căpitanul echipei), Radovici, Sysoev, Marquez, Suson, Caio de Pra - Cristudor (libero). Se vor afla pregătiţi de a intra pe teren, în funcţie de evoluţia scorului, şi ceilalţi jucători, printre care Paşcan, Dumitrache şi Cerşemba.

Echipa olteană a sosit ieri la Galaţi şi după-amiază a efectuat obişnuitul antrenament în sala în care va avea loc meciul.

În „Cupa României” se joacă după un alt sistem faţă de cupele europene: se califică în faza următoare echipa cu două victorii, iar în caz de egalitate la victorii merge mai departe formaţia care acumulează un set în plus.

În celelalte meciuri se vor confrunta: Dinamo Bucureşti - Ştiinţa Explorări Baia Mare (arbitrează gălăţenii Mirel Zaharescu - Florin Dimachi) şi VCM Zalău - Unirea Dej. Formaţia „U” Cluj se califică fără meci, întrucât adversara sa - VCM Tomis Constanţa - s-a retras din competiţii.

Citit 1245 ori Ultima modificare Marți, 16 Februarie 2016 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.