Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Fetele de la CSU Danubius au susţinut meciul etapei a 15-a din eşalonul secund de handbal, în deplasare, la Piatra Neamţ, încheiat cu victoria gălăţencelor, scor 25-20 (11-11). Gălăţencele aflate pe locul al doilea în clasament (37 de puncte, înaintea meciului) au întâlnit tânara echipă Femina, locul patru (30 puncte), şi chiar dacă situaţia valorică era în favoarea celor de la CSU, prima repriză s-a desfăşurat sub semnul echilibrului. După pauză, elevele antrenorului Valeriu Costea au evoluat mult mai aproape de cotele lor reale, astfel că apărarea a funcţionat perfect, gazdele reuşind să marcheze doar de patru ori până în minutul 50, scor 14-18, ca apoi să vină o altă serie de cinci goluri, scor 16-23. Lotul aliniat şi marcatoarele echipei CSU Danubius: Daniela Goldic, Laura Bujoiu, Cătălina Orbeanu – Cristina Mircescu 4 goluri, Cosmina Cozma 4, Paula Ababei, Ioana Manoilă 7 (foto), Ramona Urse 1, Marie Jeanne Kanda 7, Mădălina Conache 1, Andreea

Taivan, Iulia Artean 1, Ioana Pocriş, Lavinia Poteraşi şi Cristina Marcu.

În etapa următoare, echipa gălăţeană va juca pe teren propriu, cu Şcoala Nr. 181 Bucureşti. După această etapă, CSU Danubius se menţine pe locul secund, cu 40 puncte, la trei puncte distanţă de liderul HCM Buzău, cu un meci mai puţin disputat.

Altfel, echipa masculină a aceluiaşi club a susţinut un derbi studenţesc cu cei de la Politehnica Timişoara. CSU Danubius a pierdut, scor 21-29, după o primă repriză echilibrată (scor 12-13), şi o parte secundă cu multe ratări, în care gălăţenii nu au putut ţine ritmul impus de adversari.
Pentru gălăţeni au marcat: Niţu 7 goluri, Udriştoiu 4, Ciobanu şi Şt. Ionel – câte 3, Dospinescu 2, Frangulea şi Mârşiu – câte un gol. Următorul meci, la CSM Ploieşti.

Preşedintele CSU, Mihai Pantea spune că diferenţele valorice între echipe se văd tot mai bine. “Trebuie să recunoaştem, campionatul în condiţiile actuale este o căciulă cam mare pentru noi. Cu Timişoara a fost un meci extrem de greu. Este o echipă cu jucători de lot naţional, atât din România, cât şi din Macedonia sau Georgia. Ar fi fost o surpriză ieşită din comun, chiar dacă în handbal nu se pot realiza, deoarece diferenţele sunt foarte mari între echipele de pe primele locuri şi cele din josul clasamentului”, a declarat Pantea.
Totodată, acesta a declarat că îşi doreşte ca echipa să încheie campionatul cu fruntea sus. “Suntem o grupare modestă, cu un buget mic, asa cum se ştie. O să ducem campionatul până la sfârşit, că aşa este frumos. Mă bucur că lumea vine la meciuri şi vede un handbal deosebit”, a încheiat Pantea. 

Citit 1447 ori Ultima modificare Duminică, 21 Februarie 2016 16:18

1 comentariu

  • postat de Un amator de handbal Luni, 22 Februarie 2016 11:42 79.116.98.*** Link la comentariu
    2
    2

    Nu stiu de unde a fost achizitionata Ioana Manoila,pentru ca reprezinta un real castig pentru echipa.Trebuie avut grija,sa mai fie achizitionati cel putin cate un inter de meserie(aruncatoare veritabile si cu talie inalta) ,unul stanga unul dreapta ,ca sa nu patim ca si cu baietii in caz de promovare.Succes.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.