Baschetbalistele de la Phoenix au CÂȘTIGAT și meciul al doilea din play-off-ul Ligii Naționale

Baschetbalistele de la Phoenix au CÂȘTIGAT și meciul al doilea din play-off-ul Ligii Naționale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a câştigat, scor 70-60 (38-38), partida disputată marţi seară, în faţa formaţiei Universitatea Cluj, al doilea meci al confruntării din play-off-ul Ligii Naţionale, locurile 5-8. În primul meci, jucat la Cluj, Phoenix s-a impus cu scorul 85-76, astfel că în faza următoare va juca pentru locurile 5-6. 

A fost un meci jucat în forţă, cu multe faulturi de ambele părţi, schimbări la conducere şi cu numeroase egalităţi. 

Gălăţencele au început meciul bine, dar adversarele au avut au revenit cu o serie de 12 puncte consecutive (de  la 24-16 la 24-28), întreruptă de un coş de trei puncte marcat de Romina Filip. Apoi a urmat de o serie de alte opt punte consecutive, de data aceasta pentru Phoenix (30-36, 38-36). Sfertul al treilea a fost unul foarte echilibrat, iar cel final a aparţinut echipei gălăţene.

Antrenorul Eugenio Rodrigues spune că meciul a fost influenţat de nervozitatea jucătoarelor. “Problema a fost adrenalina, nervozitatea tuturor jucătoarelor. După meciul de la Cluj, acesta a fost unul aflat la limită. Planul nostru era să acoperim întregul teren şi să le scoatem din zona lor de confort. Ştiam că au jucătoare foarte bune, iar noi am terminat cu patru jucătoare care acumulaseră câte patru faulturi. Am fost foarte obosiţi, dar am preferat să alergăm şi mai mult în ultimele zece minute, decât să mai facem un drum lung până la Cluj. A fost un meci foarte greu pentru toată lumea, pentru antrenori, jucători şi chiar pentru public”, a declarat Rodrigues.

Cea mai productivă jucătoare de la Phoenix a fost Amanda Frost, cu 21 de puncte şi 4 pase decisive. Celelalte realizatoare au fost: Romina Filip 14 puncte (3 X 3 p), 2 recuperări şi 4 pase decisive, MyNeshia McKenzie (12-17-3), Chrisstasia Walter (11-4-4), Cassie Rochel (10-9-3), Hanna Demeter (2-3-1) şi Andreea Creţu (0-3-2).

Phoenix va juca pentru locurile 5-6 cu CSBT Alexandria, care s-a impus în faţa formaţiei ICIM Arad.

Se joacă pe sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”, iar prima partidă se va disputa la Galaţi, marţi, 22 martie.

Phoenix a încheiat sezonul regulat pe locul şapte, în timp ce Alexandria s-a clasat pe locul opt..

Citit 1345 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2016 10:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.