GĂLĂȚENI, LA PATINOAR ADUNAREA! Hocheiştii de la Dunărea pot închide FINALA la Galaţi
Foto: Foto Sorin Pană

GĂLĂȚENI, LA PATINOAR ADUNAREA! Hocheiştii de la Dunărea pot închide FINALA la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Echipa gălăţeană conduce cu 2-0 la general în faţa celor de la HSC Miercurea Ciuc şi va juca pe gheaţa proprie meciurile trei şi patru ale finalei Ligii Naţionale * Victoria în ambele partide ar însemna un nou titlul de campioană * Intrarea spectatorilor este liberă


Cel mai important eveniment al sportului gălăţean din această primă parte a anului va avea loc în acest weekend la patinoar, cu echipa de hochei Dunărea jucând pentru câştigarea celui de-al  doilea titlu de campioană consecutiv.

Vineri şi sâmbătă, respectiv 25 și 26 martie, în ambele zile de la ora 18,30, Dunărea va juca meciurile trei şi patru ale finalei Ligii Naţionale (LNH), împotriva formaţiei HSC Miercurea Ciuc. Cu eforturi admirabile, hocheiştii echipei gălăţene şi-au creat situaţia ideală de abordare a acestor două partide, cea de a conduce cu 2-0 la general prin victoriile entuziasmante obţine în deplasare în primele două jocuri ale acestei finale.

La Miercurea Ciuc, marţi seară, 22 martie, Dunărea a deschis finala cu o victorie (scor 4-1) impresionantă prin maniera în care a fost obţinută: joc dominat categoric, care a  redus la tăcere în ultima repriză vulcanicul public harghitean. Apoi, echipa gălăţeană s-a impus şi miercuri, scor 6-5, în faţa unui joc mult mai bun al adversarei pusă astfel acum sub o presiune uriaşă.

Finala se dispută după sistemul “patru victorii din maxim şapte jocuri”, astfel că Dunărea are ocazia să închidă disputa pentru titlul de campioană acum, prin câştigarea acestor două meciuri de la Galaţi, un scenariu pe care chiar şi cei mai optimişti suporteri şi-l puteau cu greu imagina în urmă cu câteva zile.

Dacă Dunărea învinge în această seară, sâmbătă se va juca cu trofeul de campioană în faţa ochilor!

Mihai Brandabur, directorul CSM Dunărea, spune că e nevoie de păstrarea concentrării la nivel maxim şi de sprijin din partea publicului pentru a evita relansarea finalei. „Adversarul este foarte puternic, are forţa de a reveni, de aceea trebuie să uităm de cele două victorii, să jucăm ca la 0-0. Băieţii au arătat din nou că merită să joace cu patinoarul plin, au nevoie de suport maxim. Jucăm pentru gălăţeni şi îi aşteptăm să ne fie al şaptelea jucător”, a declarat Brandabur.

Suporter bucureştean, 14.000 km. pentru Dunărea

Aducerea portarului Bogdan Popa la echipă înaintea acestui campionat a însemnat practic un dublu transfer, Dunărea alegându-se şi cu un nou suporter, care s-a dovedit a fi printre cei mai devotaţi şi cea mai constantă prezenţă în tribune la meciuri: Oana Sârbu (în foto, la Miercurea Ciuc în mijlocul grupul de suporteri gălățeni, după a doua victorie din finala), logodnica lui Bogdan.

Oana este din Bucureşti şi a fost prezentă în tribune la 45 de meciuri din totalul de 49 disputate de Dunărea în acest sezon, în competiţiile interne. Pentru ea, meciurile de acasă ale echipei gălăţene au însemnat tot deplasări, astfel că - de la Bucureşti la Galaţi, Braşov, Gheorgheni, Cârţa şi Miercurea Ciuc - a bifat 18 deplăsări din totalul de 20 posibile în sezonul regulat, două în semifinală, una la Cupa României şi încă una în finală, cea recentă de la M. Ciuc. A fost chiar şi până în Polonia, la Tychy, cu Dunărea în Cupa Continentală!

La un calcul aproximativ, şi-a condus maşina în jur de 14.000 de kilometri pentru a fi lângă Bogdan şi Dunărea Galaţi la meciuri. Nu oricum, doar cu prezenţa fizică, ci suporter pătimaş, care s-a alăturat mereu când a fost cazul grupului de suporteri gălăţeni pentru a cânta şi scanda pentru Dunărea. Spune că totul are la bază, pe lângă relaţia cu Bogdan, o pasiune veche pentru hochei, care pentru ea „înseamnă bucurie, extaz, suspans. Este, după părerea mea, cel mai complet şi spectaculos sport”.

Pentru meciurile de astăzi şi mâine, dorinţa sa este de a cânta şi scanda pentru Dunărea într-un patinoar cu tribune pline, într-un cor format din cel puţin 2.000 de gălăţeni: „Mă bucur enorm că am putut vedea aproape toate meciurile echipei noastre din acest sezon şi vă rog pe toţi să fiţi la patinoar, alături de Dunărea Galaţi şi să o încurajaţi in meciurile trei şi patru ale finalei LNH. Echipa noastră are nevoie de toată susţinerea fanilor. Hai Dunărea Galaţi!".

Bogdan Popa, care a avut evoluţii la superlativ atât în meciurile din semifinală de la Braşov cât şi în primele două din finală, a mărturisit ce plusuri îi aduce prezenţa Oanei la meciuri. „Este un fan al hocheiului, iar acum şi al echipei noastre. Înseamnă mult pentru mine să o ştiu în tribune, asta îmi dă mai mult calm şi încredere. Aproape la fel de mult contează oricare alt suporter. Pentru toată echipa a fost foarte plăcut, motivant şi totodată surprinzător ca la Ciuc, cu tribunele pline, o repriză întreagă să se audă doar suporterii noştri. Îi aşteptăm la patinoar pe gălăţeni, să umple tribunele şi să ne facă să ne simţim mereu ca şi cum am avea un jucător în plus pe gheaţă”, a spus „Popi”.

Intrarea spectatorilor la meciurile de astăzi şi mâine este gratuită.

Tombolă de caritate

Acum câteva zile, am publicat (click AICI) povestea emoţionantă a gălăţencei Vasilica Costea (27 de ani), mamă a doi copii, care a fost diagnosticată cu o boală cruntă: leucemie limfoblastică acută. Este aproape tot timpul sub tratament la spitalul Fundeni din Bucureşti, dar acesta este foarte costisitor. Costurile pentru o mare parte din medicamentaţie, în jur de 1.000 de euro lunar, trebuie să şi le suporte, iar lumea hocheiului gălăţean încearcă să o sprijine. Astfel, foşti şi actuali hocheişti au donat echipament (tricouri, crose, mănuşi etc) şi nu numai, personalizate cu autografe, care vor fi oferite, printr-o tombolă, spectatorilor de la meciul de astăzi, rugând totodată publicul să participe la o colectă pentru Vasilica Costea. Donaţii se pot face şi în contul RO74INGB0000999902749432 (RON) pe numeleVasilica Costea. Orice sumă este binevenită!

CITEȘTE ȘI despre VICTORIILE echipei gălățene de HOCHEI pe gheață în fața Ciucului, obținute în primele două meciuri ale FINALEI

Citit 3658 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2016 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.