Pugilistul LUCIAN BUTE va lupta la Washington, luna viitoare

Pugilistul LUCIAN BUTE va lupta la Washington, luna viitoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O victorie în faţa lui Badou, în aprilie, îi va da lui Bute ocazia de a se reîntâlni cu DeGale


Lucian Bute, fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, şi suedezul Badou Jack, deţinătorul centurii de campion WBC la aceeaşi categorie, vor lupta în data de 30 aprilie, la Arena DC Armory din Washington (SUA), cu o capacitate de 10.000 de locuri.

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are în palmares 32 de victorii (25 KO) şi 3 înfrângeri la profesionişti. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în faţa englezului Carl Froch, gălăţeanul a câştigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în faţa canadianului Jean Pascal, în 2014, şi a fost învins la puncte de James DeGale, anul trecut, în luna noiembrie, la Quebec (Canada), dar şi-a câştigat şansa de a boxa din nou pentru un titlu mondial.

Badou Jack (32 ani) a înregistrat ca profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, un egal şi o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în faţa americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a cărui mamă este suedeză, iar tatăl gambian, îşi va pune în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce şi-a apărat-o cu succes în faţa lui George Groves.

Lucian Bute, stare de spirit bună

Gălăţeanul revine în SUA după meciul din 11 noiembrie 2004, câştigat în faţa Norman Johnson (KO tehnic), este foarte entuziast şi fără teama de a lupta în străinătate. “Sunt sănătos şi încrezător. Consider că nu am nimic de pierdut, toată presiunea fiind pe Jack, care a câştigat ultima lui confruntare, prin decizia arbitrilor, în defavoarea lui George Gloves. Pregătirea mea a început de câteva săptămâni, iar performanţa mea împotriva lui DeGale, unul dintre cei mai buni boxeri din lume, a eliminat îndoielile din mintea mea. Sunt încântat să am această oportunitate extraordinară, este şansa mea să câştig centura WBA şi să devin pentru a doua oară campion mondial. Voi câştiga şi le voi oferi iubitorilor boxului o luptă spectaculoasă", a spus Bute.

La rândul său, suedezul se declară nerăbdător să lupte împotriva lui Bute. “M-am antrenat din greu pentru acest meci şi sunt nerăbdător să urc în ring. Abia aştept să-mi apăr din nou titlul, în aprilie. Sunt cel mai bun din lume la această categorie şi am calităţile necesare să înving orice adversar. Sunt focalizat asupra lui Bute, însă ştiu că o victorie îmi va aduce o confruntare uriaşă cu James DeGale", a declarat Badou Jack.

Gala de la Washington va mai cuprinde, pe lângă duelul dintre Bute şi Jack, confruntarea dintre britanicul DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, şi mexicanul Rogelio Medina.

Învingătorii celor două lupte urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în cursul acestui an.

Citit 1404 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2016 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.