Calificare gălăţeană la JOCURILE OLIMPICE

Calificare gălăţeană la JOCURILE OLIMPICE
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Andreea Arsine şi-a realizat baremul pentru participarea la competiţia supremă, din vara acestui an * Atleta de la CSU este singurul sportiv legitimat la un club din Galaţi care şi-a asigurat prezenţa la Rio


Atleta Andreea Arsine (27 de ani) a participat sâmbătă în cursa de 20 kilometri marş de la Podebrady (Cehia), pe care a terminat-o foarte bine, cu timpul de 1 oră, 35 minute şi 47 de secunde, performanţă care reprezintă îndeplinirea baremului impus de federaţia internaţională de profil (IAAF) pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Astfel, atleta de la CSU este în acest moment singurul sportiv legitimat la un club din Galaţi care şi-a asigurat calificarea pentru Rio.

"Este un prim vis aproape împlinit, mai am emoţii încă vreo două zile în aşteptarea confirmării de la IAAF", a spus Andreea Arsine. Atleta reuşise încă de anul trecut să îndeplinească baremul pentru Jocurile Olimpice, însă n-a apucat să se bucure de această reuşită. La Campionatul Naţional din iulie 2015, a câştigat aceeaşi probă în 1 oră, 34 de minute şi 53 de secunde, recordul său personal până acum, dar ulterior dezamăgirea a fost imensă, după ce i s-a transmis că federaţia nu a îndeplinit condiţiile de omologare de către IAAF: era nevoie de trei arbitri acreditaţi internaţional şi a fost prezent doar unul.

Despre concursul din Cehia, Andreea Arsine a spus că a fost "unul de control al potenţialului din acest moment, pentru că am avut multe accidentări în acest an, am fost şi bolnavă înainte de Naţionale, astfel că nu am avut în început de sezon prea bun". La Campionatul Naţional, în urmă cu o lună, Arsine a terminat pe locul patru.

Următorul concurs pentru atleta de la CSU Galaţi va fi, pe 7 mai, Cupa Mondială.

La 22 de ani, renunţase la atletism

Andreea Arsine şi-a relansat cariera în atletism în urmă cu un an şi jumătate, odată cu legitimarea la CSU Galaţi, iar participarea la prima sa competiţie majoră a însemnat un succes total, câştigarea titlului de campioană balcanică.

A început atletismul în Botoşaniul natal, când era elevă în clasa a cincea, a ajuns să aibă în palmares numeroase titluri de campioană naţională şi balcanică, însă a renunţat la activitatea competiţională la 22 de ani, dezamăgită de lipsa de susţinere a activităţii de performanţă, în special din partea clubului său de atunci. "Totuşi, nu a fost decât o pauză din competiţii, în tot acest timp am continuat să fac sport, să mă antrenez şi chiar am concurat din plăcere la concursurile de marş ale poştaşilor", şi-a explicat atleta absenţa din competiţiile oficiale incluse în calendarul federaţiei de specialitate.

În toamna anului trecut, antrenoarea Veronica Budileanu Marinescu a convins-o să vină la CSU Galaţi şi să-şi reia activitatea de performanţă. "N-am stat prea mult pe gânduri, pentru că la acest club am mulţi prieteni dintre atleţii de mare performanţă şi ştiam că sunt condiţii bune, că nu o să am parte de o nouă dezamăgire din acest punct de vedere", spunea Andreea Arsine, în urmă cu un an.

La puţin timp după ce şi-a întrerupt activitatea competiţională, Andreea s-a mutat la Bucureşti, acolo unde acum se antrenează respectând cu stricteţe programul de pregătire stabilit de Veronica Budileanu Marinescu, tehnicianul de la CSU Galaţi.

În paralel, îşi câştigă existenţa ca instructor de fitness, lucrând în special cu clase de "kangoo jumps" (gimnastică aerobică cu ghete speciale, cu arcuri sub talpă).

Citit 3624 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2016 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.