Noua echipă gălăţeană a PROMOVAT în prima ligă de BOWLING

Noua echipă gălăţeană a PROMOVAT în prima ligă de BOWLING
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campionatul Naţional de bowling, Divizia B, s-a încheiat cu o răsturnare spectaculoasă de situaţie în fruntea clasamentului, reuşită de echipa gălăţeană Pol Gal Danub. Ultimul turneu al sezonului, desfăşurat la Galaţi, a fost început de Pol Gal Danub de pe locul secund, aceasta având nevoie pentru a trece pe primul loc, singurul care asigura promovarea directă în prima ligă, de îndeplinerea a două condiţii: câştigarea acestei ultime etape şi totodată o diferenţă de minim 103 popice doborâte mai mult faţă de liderul dinaintea turneului, Bowling Masters 1 Ploieşti, echipă care s-a aflat în fruntea clasamentul aproape întreg campionatului.

Pe pistele de la Bowling Club, gălăţenii au reuşit să îndeplinească ambele condiţii şi astfel să promoveze în Divizia A. Pol Gal Danub a câştigat etapa cu un total de 6356 popice doborâte, în timp ce ploieştenii au avut un bilanţ de 6064. Astfel, formaţia BM1 Ploieşti a coborât pe poziţia secundă în ierarhia finală şi va juca un baraj de promovare/retrogradare cu echipa de pe locul 7, penultimul, din prima ligă, Constructorul Constanţa.

Lotul care a reuşit această performanţă este format din Ionuţ Cucu, Maricel Tărbuc, Marius Maravela, Petrică Sanda, Alexandru Bălan, George Bocioc, Bebe şi Bogdan Tudorie (tatăl, respectiv fratele fotbalistului Alexandru Tudorie) şi fraţii Mihai şi Ciprian Cadinoiu. Majoritatea este formată din foşti practicanţi de popice, sportivi de mare performanţă cu rezultate notabile şi în acest sport, incluzând aici medalii la Campionatele Mondiale şi Europene.

Pol Gal Danub este la primul său sezon competiţional, mulţi dintre componenţii săi având însă experienţa primei divizii cu fosta echipă Five Stars, cea cu care obţineau medaliile de bronz în urmă cu un an şi jumătate.

Citit 1567 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2016 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.