VOLEIBALIȘTII de la Arcada, cu MEDALIILE în Sala ”Dunărea”. Prima reunire după CÂȘTIGAREA finalei pentru locul trei
Foto: Foto Sorin Pană

VOLEIBALIȘTII de la Arcada, cu MEDALIILE în Sala ”Dunărea”. Prima reunire după CÂȘTIGAREA finalei pentru locul trei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mulţumire şi totodată regrete printre componenţii echipei gălăţene, la finalul sezonului în care au obţinut cea mai mare performanţă a clubului


Voleibaliştii de la Arcada s-au reunit, astăzi, 27 aprilie, pentru prima dată după victoria de sâmbăta trecută, de la Baia Mare, în urma căreia au reuşit cea mai mare performanţă din scurta istorie a clubului, locul trei în prima ligă şi medaliile de bronz. A fost un antrenament uşor, început împreună cu puştii din echipa de copii a clubului, care au cam tremurat de emoţie în minutele în care au schimbat câteva mingi peste fileu din pasele celor care le-au devenit idoli.

Deşi s-a dorit mai mult de la acest sezon, câştigarea titlului, toţi s-au declarat mulţumiţi, brazilianul Caio de Pra spunând chiar că locul trei este mai bun decât cel secund. “Poate pare ciudat ce spun, dar e mai bine aşa, noi am încheiat mulţumiţi, iar cei de la Zalău (n.r. - locul doi) dezamăgiţi. E mai bine să închei sezonul cu o victorie, cum am făcut noi. Este drept că am fi vrut şi putut mai mult, păcat de cele trei accidentări ale unor coechipieri importanţi pentru echipă”, a sintetizat De Pra trăile din acest final de sezon. Brazilianul a spus că mai are o mulţumire, cea a calificării în CEV Cup.

“În Liga Campionilor am jucat înainte să vin aici, cu Arcada am jucat în Challenge Cup, acum urmează CEV, deci voi avea meciuri jucate în toate cele trei competiţii europene. Apoi, vreau să revin în Liga Campionilor cu Arcada. Sunt la final de contract, sper să rămân şi cred că se va întâmpla asta, mai ales că îmi plac echipa, oraşul, ţara”, a adăugat voleibalistul brazilian.

Şi venezueleanul Ivan Marquez a mărturisit că a încheiat sezonul cu regretul ratării finalei mari, dar mulţumit. “În condiţiile celor trei absenţe din finalul sezonului, sunt mulţumit cum am terminat. Totuşi, după ce am văzut finala, de care am fost atât de aproape, am regrete mai mari, am convingerea că am fi pus mai multe probleme Craiovei decât cei din Zalău. Vreau să rămân, pentru a reuşi sezonul următor ce ne-am dorit acum”, a declarat Marquez.

Liberoul Liviu Cristudor a spus că sezonul a fost foarte solicitant, acest aspect şi accidentările lui Martin, Radovici şi Sysoev făcându-l să se declare mulţumit cu medalia de bronz. “A fost foarte greu, toate echipele s-au întărit faţă de sezonul precedent şi mă aştept ca şi următorul să se continuie cu noi întăriri, deci ne va fi şi mai greu. A fost foarte solicitant să jucăm din trei în trei zile atât de multe meciuri, plus acele accidentări care nu ne-au permis mai mult. Sperăm ca anul următor să reuşim titlul mult dorit”, a spus Cristudor.

Echipa masculină de volei Arcada a fost înfiinţată în 2012, în primul an a promovat în eşalonul de elită, la sezonul de debut în Divizia A1 a terminat pe locul 7, în următorul pe 5, iar acum pe 3, ritm în care sezonul următor este de aşteptat prima poziţie.

Ei sunt performerii de la Arcada

Lotul care a reuşit obţinerea medaliilor de bronz în sezonul recent încheiat a fost format din: Filip Despotovski, Nemanja Radovici, Caio Provenzano de Pra, Ivan Marquez, Victor Sysoev, Silviu Suson, Şerban Paşcan, Alexandru Cerşemba, Liviu Cristudor, Mihai Dumitrache, Alexandru Zahar, Daniel Martin, Alexandru Muscină şi Marius Pârvu. Stafful tehnic a fost format din antrenorii Niculae Harabagiu şi Marian Apostu, statisticienii Marius Pop şi Andrei Staicu, ajutaţi de fizioterapeutul Eugen Pascale. Conducerea executivă a clubului a fost asigurată de preşedintele Florin Păcuraru şi, spre finalul sezonului, de fostul arbitru internaţional Mirel Zaharescu, noul conducător al clubului. Principalii finanţatori au fost Spiru Mantu şi Mihai Humă, acţionari ai Arcada Company.

Citit 1229 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Aprilie 2016 21:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.