Miriam Bulgaru a luat un start colosal în circuitul profesionist, cu două finale şi un trofeu

Miriam Bulgaru a luat un start colosal în circuitul profesionist, cu două finale şi un trofeu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
  • Junioara Miriam Bulgaru a făcut senzaţie pe terenurile de la Viva Tenis Club, deşi în urmă cu două săptămâni nici nu exista în clasamentul mondial, pentru că nu mai jucase deloc în turnee ITF

 

Turneele de tenis din circuitul ITF Pro desfăşurate la Galaţi, de categorie Futures (premii de câte 10.000 de dolari), şi-au dovedit încă o dată utilitatea pentru jucătoarele românce aflate în prima parte a carierei în circuitul internaţional de senioare.

După ce în 2014 gălăţeanca Patricia Ţig aduna puncte importante pentru ascensiunea în ierarhia WTA prin câştigarea a două turnee, care i-au netezit drumul pentru a pătrunde recent între primele o sută de jucătoare din lume, acum pe terenurile de la baza sportivă Viva Tenis Club s-a lansat de o manieră impresionantă o altă jucătoare care arată că deţine calităţi pentru a-i călca pe urme Patriciei.

Este vorba de Miriam Bulgaru, în vârstă de 17 ani, care până la Galaţi jucase doar la turnee de juniori, deloc în circuitul ITF/WTA. Însă, lipsa de experienţă la acest nivel, unul mult mai ridicat faţă de al turneelor în care evoluase înainte, nu a împiedicat-o să aibă un start fulminant în circuit, ajungând la debut până în finală, repetând performanţă o săptămână mai târziu, de data aceasta cu triumf total, câştigarea turneului.   

Originară dinAlba Iuliaşi legitimată la clubul bucureştean Olimpia, a ajuns în finala primului turneu venind din calificări. A pierdut greu, în tie-breakul setului decisiv, în faţa Alexandrei Perper (R. Moldova, locul 595 WTA), scor 6-2, 1-6, 7-6 (5).

Accesul până în finala primului turneu i-a oferit oportunitatea de a participa direct pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu, de care a profitat din plin. A continuat să uimească, în semifinale a eliminat-o pe favorita numărul 1, Cristina Ene (scor 6-2, 6-3), ca apoi să câştige primul său trofeu din carieră, victorie în finala de duminică cu Oana Simion (20 de ani, locul 565 WTA), scor 6-3, 6-1. 

Astfel, Galaţiul îi va rămâne mereu în amintire. “M-am simţit extraordinar la Viva. Sunt foarte fericită că am putut juca aceste turnee, a fost superb să joc prima mea finală de ITF Pro. Iar după, să cuceresc titlul, a fost cireaşa de pe tort! Am jucat 13 meciuri dintre care doar unul pierdut. Îmbucurător a fost că am putut fi bine din punct de vedere fizic în al doilea turneu şi să joc tot mai bine de la meci la meci”, a declarat Miriam Bulgaru, cea care începând de săptămâna viitoare va apare în premieră în clasamentul WTA, cu zestrea celor 19 puncte câştigate la Galaţi. Considerând că a acumulat multă oboseală, iar pe acest fond există riscul accidentării, Miriam Bulgaru şi antrenorul său au decis să renunţe la al treilea turneu gălăţean, care are loc în această săptămână.

Două gălăţence pe tabloul principal

De astăzi se vor disputa primele meciuri de pe tabloul principal al celui de-al treilea turneu feminin, tot Futuresa de 10.000 de dolari, unde cap de serie 1 este românca Cristina Ene, locul 498 WTA, care va juca în turul inaugural cu o jucătoare venită din calificări. Pe tabloul principal se află junioara gălăţeancă Alexandra Filip, beneficiara unui wild card, care o va întâlni în primul tur pe Alexandra Perper (R. Moldova, locul 598 WTA şi cap de serie 3), şi Simona Ionescu, locul 732 WTA, legitimată la clubul Galant M&S Galaţi, care va juca cu Irina Fetecău (614 WTA).

Gălăţeanca Elena Căpraru a ratat calificarea pe tabloul principal, după ce în ultimul tur preliminar a fost învinsă de Iulia Ivaşcu, iar Ana Maria Zamfir (14 ani) a fost eliminată de Maria Negoiţă (15 ani).

Meciurile se dispută pe terenurile bazei sportive Viva Tenis Club (Bariera Traian). 

Citit 2267 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.