O gălăţeancă va juca în PREMIERĂ pe tabloul principal la un turneu de Mare Şlem

O gălăţeancă va juca în PREMIERĂ pe tabloul principal la un turneu de Mare Şlem
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Parcursul senzaţional avut de jucătoarea de tenis Patricia Ţig în urmă cu o lună, la turneul de la Madrid, îi aduce gălăţencei intrarea în premieră pe tabloul principal la un turneu de Mare Şlem, cel de la Wimbledon, care va începe pe 27 iunie.

Înainte de Madrid, Patricia Ţig era pe locul 134, iar ajungerea până în sferturile de finală i-a adus un salt iniţial până pe locul 101 (9 mai). Cu punctele acumulate în Spania, două săptămâni mai târziu (23 mai) gălăţeanca intra între primele o sută de jucătoare ale lumii: locul 99 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Ţig nu a beneficiat de acest clasament la Roland Garros, unde lista de intrare pe tabloul principal a fost făcută în funcţie de clasamentul existent înainte de “Madrid”. Astfel, la Openul Franţei, Patricia a jucat din nou în calificări, unde a pierdut la limită în primul tur, în faţa americancei Vania King (locul 166 WTA), scor 6-2, 2-6, 7-5.

La fel vor sta lucrurile şi la următorul turneu din calendarul Patriciei, cel de la Mallorca (Spania, 13-19 iunie ), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, unde gălăţeancă va trebui să joace în calificări, la fel ca Sorana Cârstea (locul 97 WTA) şi Ana Bogdan (164 WTA). Pe tabloul principal la acest turneu este o singură româncă, Monica Niculescu.

La Mallorca se joacă pe iarbă, astfel că este un bun prilej de acomodare cu această suprafaţă de joc pentru Patricia Ţig, în perspectiva celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, cel de la Wimbledon, unde gălăţeanca va începe să culeagă roadele urcării în clasamentul mondial. Organizatorii turneului de la Londra au anunţat deja lista celor 108 jucătoare care vor intra direct pe tabloul principal, una stabilită în funcţie de clasamentul din 16 mai, când Ţig era pe locul 101. Astfel, va fi o nouă premieră în cariera gălăţencei: primul său meci pe tabloul principal la un turneu de Mare Şlem, ceea ce îi asigură din start un plus de 10 puncte WTA.

La Wimbledon, pe tabloul principal vor mai fi Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea. Partidele din primul tur vor începe pe 27 iunie.

Apoi, gălăţeanca va fi din nou intrată direct la un alt turneu din circuitul WTA, cel de la Bucureşti (11-17 iulie), dotat cu premii de 250.000 de dolari, Ţig aflându-se pe poziţia a 18-a (alcătuită în funcţie de clasările în ierarhia WTA) pe lista de 23 de jucătoare anunţată de organizatorii BRD Bucharest Open.

Citit 3745 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2016 10:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.