EURO 2016/ Seară cu emoţii maxime: JOACĂ ROMÂNIA! (PROGRAM)

EURO 2016/ Seară cu emoţii maxime: JOACĂ ROMÂNIA! (PROGRAM)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nicolae Stanciu anticipează un joc mai ofensiv ca în cel de deschidere, pentru o victorie care ar fi sinonimă cu o calificare din grupă * Fanii românii sunt chemaţi la Turnul Eiffel pentru „parada galbenă” din Paris


Echipa României va juca în această seară al doilea său meci de la turneul final al Campionatului European, urmând să întâlnească formaţia Elveţiei, de la ora 19,00.

În primele meciuri, Elveţia a câştigat cu Albania (scor 1-0), iar România a pierdut cu Franţa (scor 1-2), astfel că partida de astăzi a devenit decisivă în duelul pentru locul doi în grupă, calificant direct, în opinia mijlocaşului Nicuşor Stanciu. „E un meci decisiv, după părerea mea, pe care ne dorim să-l câștigăm. Cred că suntem două echipe de aceeași valoare. Nu știu încă ce tactică vom aborda, cred că vom juca ofensiv. Dacă batem Elveția, cu siguranță ne vom califica", a declarat Stanciu.

În schimb, fundaşul central Dragoş Grigore este de cu totul altă părere, ţinând comt că se poate obţine calificarea şi de pe locul trei, fie cu un egal în această seară şi apoi victorie cu Albania, fie doar cu o victorie în faţa albanezilor, caz în care se va depinde şi de jocul rezultatelor din celelalte grupe. "Meciul cu Elveţia e important, dar nu cred că este decisiv. Desigur, vom intra pe teren cu gândul să-l câştigăm. Ştim că va fi dificil, dar la finalul meciului sper să ne putem bucura", a declarat Dragoş Grigore.

Mijlocaşul Mihai Pintilii a spus că jocul bun făcut în faţa Franţei, pierdut la limită printr-un gol primit în penultimul minut, a adus un plus de încredere în lot. „Important este că noi, după meciul asta, am acumulat încredere. Trebuie sa mentinem acelasi stil de joc, acelasi ritm si, daca vom juca la fel cum am jucat cu Franta, vom iesi invingatori din cele doua meciuri care urmează. Elvetia este o echipa foarte buna, cu jucatori foarte buni, care joaca in campionate puternice si de sta spun ca vom avea un meci foarte, foarte greu. Cred ca Elvetia e cam la acelasi nivel cu Franta", a spus Pintilii.

Probleme cu Bogdan Stancu

Pentru meciul cu Elveţia a devenit incert mijlocaşul stânga Bogdan Stancu. Marcatorul golul contra Franţei se confruntă cu probleme de sănătate: este răcit, a avut febră în ultimele zile, nu s-a antrenat la parametri normali şi nu se știe dacă va putea fi titular în partida din această seară. Astfel, este posibil ca în locul său să intre din primul minut Chipciu. De asemenea, din informaţiile ce vin din Franţa pe diverse canale, se conturează ca foarte probabile alte două schimbări în primul „11” faţă de jocul cu Franţa: Torje în locul lui Adrian Popa pe flancul drept al ofensivei şi Keşeru în locul lui Andone ca vârf de atac.

Ce spune tabăra adversă

Elvețienii se așteaptă contra României la "dueluri fizice mai intense" ca împotriva Albaniei, conform declaraţiei lui Massimo Lombardo, tehnician care, pentru a-l ajuta pe selecționerul Vladimir Petkovic, a urmărit meciul de deschidere Franța — România, dar și trei amicale ale naţionalei noastre. "România e o echipă foarte solidară în efortul său colectiv. Duelurile fizice vor fi mai intense ca împotriva Albaniei, fiindcă românii se pricep să reducă spațiile, provocând tocmai aceste dueluri. Voi spune și că această echipă e mai structurată. Cum știe întotdeauna să se apere, a dezvoltat tranziții rapide când recuperează balonul. Caută repede spațiile spre vârful împins. Atenție la Stanciu la mijloc, numărul 10. Nu e de prea mult timp la națională, dar e foarte talentat. Apoi va trebui incomodat tandemul Pintilii și Hoban, cei doi închizători care asigură stabilitatea ansamblului", a afirmat Lombardo, fost internațional, care a fost coechipierul lui Viorel Moldovan la Grasshoppers Zurich și Servette Geneva.

Totodată, Fabian Schar, marcatorul golului victoriei Elveției în primul meci de la Campionatul European, 1-0 cu Albania, a spus că, la ce a arătat România în faţa Franţei, va fi nevoie ca formaţia sa să-şi ridice mult nivelul de joc pentru a se putea impune. "Cred că jocul în sine va fi foarte greu. În meciul cu Franţa am văzut cam cât de puternici sunt românii, cred că francezii s-au cam chinuit un pic. România este o echipă foarte compactă, agresivă, a fost mereu în terenul francezilor, a avut şanse bune. Şi pe noi ne va aştepta un meci dificil, România este un adversar incomod. Noi va trebui să ne îmbunătăţim jocul şi să sperăm că în urma acestei partide ne vom califica", a spus Schar.

”Să colorăm Parisul în galben”

Federaţia Română de Fotbal i-a chemat pe suporterii românii prezenţi în Franţa să se adune în sectorul dedicat din Fan Zone, iar de acolo să se plece în grup spre stadion. Site-ul federaţiei anunţă că, începând cu ora 12,00, românii sunt așteptați la Fan Zone-ul parizian din Champ de Mars, unde vor fi întâmpinați de Cabral Ibacka și doi foști internaționali români, Belodedici și Vlădoiu.

La ora 14,45, pentru prima oară în istoria participărilor româneşte la un turneu final, se va organiza o paradă a fanilor români! Suporterii care au bilet de intrare la partida cu Elveția vor pleca împreună spre stadionul Parc des Princes. Punctul de plecare este Place de Varsovie, situat vis-a-vis de Turnul Eiffel, peste Sena. Grupul, condus de Cabral, se va deplasa spre arenă, pe o distanță de 3,8 kilometri. „Vino în galben să susținem împreună România, să arătăm că România Suntem Toți! Să ne bucurăm de acest festival fotbalistic și să dovedim că pasiunea pentru fotbal și susținerea favoriților se pot manifesta într-un mod civilizat. Miercuri, colorăm Parisul în galben!”, se spune în comunicatul de pe frf.ro

Românii care nu au bilete la meciul cu Elveția vor putea rămâne în Fan Zone pentru a viziona partida pe un ecran gigantic de 420 de metri pătrați.

Partida România - Elveția se va juca la Paris, pe stadionul Parc des Princes, iar UEFA a decis să-l delege pe arbitrul Serghei Karasev, din Rusia, pentru a oficia partida. În România, televizarea meciul va fi transmisă în direct de Dolce Sport 1 şi Pro TV.

Programul zilei

În această seară sunt programate trei partide. Pe lângă meciul dintre România şi Elveţia (ora 19,00, Dolce Sport şi Pro TV), se va disputa o partidă din Grupa B, Rusia - Slovacia (ora 16,00, Dolce Sport), respectiv, cel de-al doilea meci din Grupa A, Franţa - Albania (ora 22,00, Dolce Sport şi Pro TV).

Meciurile EURO 2016 sunt transmise de Dolce Sport, Pro TV televizând doar partidele de la ora 22,00 şi cele ale “naţionalei” României.

Citit 2215 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2016 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.