FOTBAL/ Gloria Iveşti a CÂȘTIGAT „Cupa României”, faza judeţeană

FOTBAL/ Gloria Iveşti a CÂȘTIGAT „Cupa României”, faza judeţeană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În fotbal nu întotdeauna câştigă cei creditaţi cu prima şansă. Una din astfel de excepţii s-a întâmplat şi duminică seara, în meciul finalei judeţene a „Cupei României” dintre Gloria Iveşti şi Fulgerul Smulţi. După ce a cochetat multă vreme cu locul întâi în Liga a IV-a, cei de la Smulţi au avut un final de sezon mai modest. Au pierdut primul loc, care îi ducea la barajul de promovare, iar acum au pierdut şi Cupa. Din păcate, aceştia au avut în acest sezon şi abateri de la spiritul fair-playului, de care nu s-au debarasat nici duminică, în două rânduri fiind pe punctul de a părăsi terenul de joc. Prima dată când scorul a devenit 2-1, apoi la final, când Gloria a înscris golul victoriei.

Fulgerul a început mai bine jocul şi în min. 7 Spânache a deschis scorul, având şi în continuare iniţiativa. Însă, în min. 24, la o fază iminentă de gol, Cornel Pintilie a comis fault în careu, a fost eliminat iar echipa sa a fost sancţionată cu penalti. A transformat C. Racoviţă şi tabela a arătat 1-1. Şi la reluare aspectul de echilibru s-a menţinut. În min. 53 Sterică Stoica (portarul Fulgerului) a greşit o intercepţie şi Constandache a făcut 2-1 pentru lieşteni. Avantajul s-a menţinut până în min. 75, când Gârleanu a egalat în urma unei acţiuni personale. Nu a fost însă nevoie de prelungiri, pentru că în min. 81 s-a înscris din nou: Emanuel Stoica a scăpat pe contraatac şi a făcut 3-2. Cei de la Smulţi au solicitat ofsaid, dar jocul s-a reluat de la centrul terenului. Un ultim eveniment s-a petrecut în min. 90+4, când Claudiu Racoviţă (Gloria) a fost eliminat.

Astfel, Gloria Iveşti a intrat în posesia trofeului, a medaliilor şi a unui rând de echipament. Cei de la Fulgerul au primit medalii, diplomă şi o cupă pentru locul doi. Premierea a fost efectuată de conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) şi de noul primar al Tecuciului, Cătălin Hurdubae. Cel mai bun jucător al finalei a fost desemnat iveşteanul Emanuel Stoica.

„Pentru a stimula echipele calificate în fazele superioare, din sferturile de finală s-a jucat tur-retur. În finala judeţeană a Cupei s-au întâlnit două echipe bune ale campionatului nostru. Chiar dacă Gloria a terminat pe locul opt iar Fulgerul pe doi, câştig de cauză a avut prima. A fost un meci extrem de disputat, pe un teren bun şi cu asistenţă numeroasă”, a concluzionat Liviu Ciubotariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

Finalistele au jucat în următoarele componenţe:

Gloria: Tudosă – Ion, Iordache, Lupu, Hilohi – Costandache, Pavel, Năpârlică, E. Stoica – Cl. Racoviţă, Dragomir. Au mai jucat: Iov, Tiron, M. Racoviţă (antrenor Fănică Rusu) Fulgerul: S. Stoica – Postolea, Pintilie, Ghisman, Postelnicu – Muha, Tudosă, A. Frunză, Gârleanu – Burghelea, Spânache. Au mai intrat: Dajboc şi Roşu (antrenor Bogdan Crăciun) listele au evoluat în următoarea formulă: A

Întâlnirea a fost condusă de arbitrul de primă ligă Adrian Viorel Cojocaru – asistat de Florian Vişan şi Daniel Vlase.

Citit 3082 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2016 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.