HANDBAL FEMININ/ Patru gălăţence au plecat să câştige medalii mondiale

HANDBAL FEMININ/ Patru gălăţence au plecat să câştige medalii mondiale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa României joacă mâine primul meci la Campionatul Mondial de tineret, unde are ca obiectiv minim calificarea în semifinale * Din lot nu lipsesc cele trei gălăţence campioane ale lumii la junioare, cărora li s-a alăturat încă una, Elena Dache


Echipa naţională feminină de handbal tineret va participa, de mâine, la Campionatul Mondial, care se desfăşoară la Moscova, având în componenţă şi patru gălăţence. Lotul este format în mare parte din jucătoarele care au câştigat titlul mondial la junioare în urmă cu doi ani. Din echipa care reuşea performanţa maximă în 2014 au făcut parte gălăţencele Alexandra Dindiligan, Daniela Corban şi Andreea Taivan, toate trei fiind prezente şi în echipa care a plecat ieri dimineaţă spre Moscova. Lor li s-a adăugat încă o handbalistă gălăţeană, Elena Dache.

Extrema dreaptă Andreea Taivan este componentă a echipei de senioare CSU Danubius Galaţi, care a promovat în acest an în Liga Naţională. A început handbalul la CS Şcolar Galaţi, cu antrenorul Miron Stanciu, la 13 ani a plecat la Centrul de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. În 2013, cand încă era junioară, a trecut la echipa de senioare Activ Plopeni, cu care a jucat în liga secundă, iar în urmă cu un an a fost readusă în Galaţi, la CSU Danubius.

Extrema stângă Alexandra Dindiligan este un produs al antrenoarei Gabriela Artene, la Handbal Art. Şi ea a trecut pe la Centrul de Excelenţă de la Rm. Vâlcea, iar după titlul mondial de junioare a urmat, în urmă cu un an, legitimarea la echipa de senioare Universitatea Cluj, pentru care a fost jucătoare de bază în ultimul sezon al Ligii Naţionale.

„Centrul” Daniela Corban a început handbalul la CS Şcolar, unde a fost pregătită de antrenorii Miron Stanciu şi Mariu Lupu, înainte de a pleca la acelaşi centru de la Rm. Vâlcea. După titlul mondial de junioare, a avut ghinionul unei accidentări, care ţinut-o pe margine o perioadă lungă de timp. În urmă cu un an, cei de la CSU Danubius spuneau că au încercat să o transfere, dar jucătoarea a ales să meargă la CSM Slatina, evoluţiile din liga secundă readucând-o în lotul naţional.

Elena Dache (19 ani) joacă inter dreapta şi are acum ocazia primei sale medalii la un Campionat Mondial. A început practicarea handbalului la şcoala din Şendreni, cu antrenorul Manuel Ivan, unde în 2009 şi 2012 a câştigat titlul naţional la Olimpiada Sportului Şcolar. A trecut la CS Şcolar, perioadă în care, cu dublă legitimare, a debutat la senioare, în liga secundă, cu CSU Danubius (2014). În ultimul an de juniorat s-a transferat la CSM Bucureşti, evoluând la echipa a doua a clubului, în liga secundă.

Programul României la Campionatul Mondial din Rusia, în grupă, este următorul: 3 iulie, ora locală 16,0, cu Kazakhstan; 4 iulie, ora 18,00, cu Argentina; 6 iulie, ora 10:00, cu Egipt; 7 iulie, ora 18,00, cu Spania; 9 iulie, ora 14,00, cu Germania. Primele patru clasate în grupă se califică în optimile de finală.

Citit 2606 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iulie 2016 07:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.