Halep are adversară din Top 10 WTA în optimile de la Wimbledon

Halep are adversară din Top 10 WTA în optimile de la Wimbledon
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Simona Halep, locul 5 in topul  mondial, a învins-o, sâmbătă, pe jucătoarea olandeză Kiki Bertens (locul 28 WTA), scor 6-4, 6-3, în turul trei al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, şi s-a calificat în optimile de finală. În această fază a competiţiei, Halep o va întâlni pe sportiva americană Madison Keys (21 de ani, poziţia 9 WTA). Sâmbătă, Keys a eliminat-o pe franţuzoaica Alize Cornet (locul 61 WTA), scor 6-4, 5-7, 6-2.

În urmă cu două luni, gălăţeanca Patricia Ţig o învingea în două seturi pe Madison Keys, în optimile turneului de la Madrid. În acel moment, americanca era pe locul 25 în ierarhia WTA, apoi a avut o ascensiunea impresionată, intrând recent în Top 10 mondial, după ce a câştigat turneul pe iarbă de la Birmingham. De altfel, Keys este neînvinsă pe iarbă în acest sezon

"Keys este o jucătoare solidă, cu un serviciu foarte puternic. Are încredere mare, pentru că a câştigat un turneu pe iarbă. Suprafaţa asta cred că i se potriveşte cel mai mult, dar şi eu joc un tenis destul de bun pe suprafaţa asta. Mă aştept la un meci foarte greu. Trebuie să mă duc şi să îmi fac treaba cât de bine pot", a declarat Simona Halep.

Anul trecut, Madison Keys a ajuns până în sferturi la Wimbledon, în timp ce pentru Halep cel mai bun parcurs la turneul londonez a fost în 2014, când a fost semifinalistă.

Meciul Simona Halep - Madison Keys se va disputa astăzi, de la ora 15.00, urmând să fie transmis de Digisport.

Dacă va trece de sportiva americană, Halep se va confrunta în sferturile de finală cu învingătoarea din partida Misaki Doi (Japonia, locul 49 WTA) - Angelique Kerber (Germania, 4 WTA).

Citit 1240 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2016 11:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.