UPDATE / Handbalistele zburdă la ”Mondialul” de tineret, au bătut şi Spania la un scor incredibil

UPDATE / Handbalistele zburdă la ”Mondialul” de tineret, au bătut şi Spania la un scor incredibil
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE: Victorie şi în al patrulea meci din grupă pentru echipa României, la o diferenţă de scor uriaşă ţinând cont că adversară a fost Spania: 30-12 (18-6)!!!


 

Echipa României, cu patru gălăţence în componenţă, a obţinut ieri a treia victorie în Grupa C, asigurându-şi calificarea în optimile de finală


Echipa naţionala feminină de tineret a obţinut, miercuri, a treia victorie din tot atâtea posibile la Campionatul Mondial din Rusia, după ce s-a impus la o diferenţă de 23 de goluri în faţa Egiptului, scor 38-15 (18-9). Cele patru gălăţence din echipa României au marcat împreună 12 goluri: Alexandra Dindiligan şi Elena Dache câte 4, Andreea Taivan 3 şi Daniela Corban 1.

Reprezentanta Africii a fost doar un simplu sparring-partner pentru tricolore, care au încercat doar să-şi regleze ritmul pentru următoarele două partide din Grupa C, primele în faţa unor adversare cu pretenţii: Spania şi Germania

În primul joc, România învinsese la fel de lejer echipa Kazahstanului, scor 43-21, cu gălăţencele marcatoare a 13 goluri: Dindiligan 6, Taivan 3, Dache şi Corban câte 2.

Apoi a urmat o victorie la un scor ceva mai strâns, 23-17, cu Argentina, meci decis practic până-n pauză, când scorul era 17-6. Gălăţencele au evoluat mai puţin în acest joc, între 18 şi 21 de minute, astfel că au marcat numai trei goluri în total (Dache 2 – în foto cu nr. 15, Dindiligan 1)

România şi-a asigurat practic accederea în următoarea fază a competiţiei, optimile de finală însă greul abia acum urmează. Ultimele două jocuri din grupă, cu Spania (joi, ora 18.00) şi Germania (sâmbătă, ora 14.00), sunt importante pentru o clasare în primele două locuri, care aduc un traseu ceva mai accesibil în fazele eliminatorii.

Prin parcursul de până acum, echipa Spaniei nu pare a fi un adversar de speriat pentru românce: a avut de furcă cu Argentina (26-21 după ce la pauză avantajul era minim, 12-11) şi a pierdut miercuri destul de clar în faţa Germaniei, scor 24-19 (14-9).

Astfel, este de aşteptat ca derbiul pentru primul loc în grupă să fie meciul de sâmbătă cu Germania, când pe teren se vor afla majoritatea finalistelor Campionatului Mondial de junioare din 2014. Atunci România învingea Germania cu 32-21, dar acum nu se poate baza pe una dintre cele mai valoroase jucătoare a acestei generaţii, Bianca Bazaliu, care s-a accidentat cu foarte puţin timp înaintea plecării spre Moscova.

Citit 1853 ori Ultima modificare Joi, 07 Iulie 2016 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.