PREGĂTIRI pentru Liga Naţională. HANDBALISTELE de la CSU Danubius, la primul antrenament
Foto: Foto Sonia Baciu

PREGĂTIRI pentru Liga Naţională. HANDBALISTELE de la CSU Danubius, la primul antrenament
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La reunirea lotului, astăzi sunt aşteptate 14 jucătoare, printre care şi cele şapte transferate în această vară


După două sezoane „de bejenie” în eşalonul inferior, în vara aceasta handbalistele CSU Danubius au revenit în Liga Naţională. A fost un an deosebit de fructuos, în care gălăţencele au fost net superioare tuturor adversarelor şi au promovat fără emoţii. Însă, acum, lucrurile stau cu totul altfel, valoarea competiţiei şi a adversarelor fiind total diferite.

Cu exact două luni înaintea startului oficial în primul eşalon, programat pe 11 septembrie, gălăţencele se prezintă astăzi la startul antrenamentelor. Despre situaţia de la CSU Danubius, preocupările şi obiectivul acesteia l-am rugat să ne vorbească pe antrenorul Valeriu Costea.

- Care sunt planurile, cel puţin pentru prima perioadă a pregătirilor pentru Liga Naţională?

- Luni, 11 iulie, se încheie vacanţa şi ne întoarcem cu toţii la treabă. Avem mult de lucru şi dorim ca startul în noul sezon să ne găsească bine puşi la punct cu pregătirile. Aşadar, după-amiază mă întâlnesc cu fetele la primul antrenament. O vom lua eşalonat: cu reacomodarea organismului la efort şi examenul medical, antrenamente urmând să le facem acasă, timp de zece zile.

- Ce se va întâmpla după această perioadă?

- Vor urma opt zile în care intensitatea şi frecvenţa antrenamentelor vor suporta o modificare, pentru că şi locaţia va fi alta. Între 20-27 iulie vom muta „cartierul general” la Gura Humorului. Mergem în nordul Moldovei pentru o treabă serioasă, nu pentru glume şi... umor. Este o perioadă în care trebuie să ne încărcăm bateriile la maxim, pentru că de pregătirea de acum va conta şi evoluţiile noastre.

-  Vremea meciurilor amicale, de verificare, va fi mai târziu?

- Aşa este, la revenirea acasă vom pune accentul pe latura pregătirii tehnico-tactice. Preconizăm să susţinem şapte-opt asemenea meciuri, pentru a vedea în ce stadiu al pregătirilor ne aflăm. Un examen mai apropiat de meciurile din campionat va avea loc în perioada 19-21 august. În acel interval de timp vom fi prezenţi la un turneu cu patru echipe din Liga Naţională. Este vorba despre „Cupa Craiovei”, unde ne vom măsura forţele cu gazdele de la SC Municipal, HCM Rm. Vâlcea şi Dunărea Brăila.

- Am lăsat la urmă discuţia despre noile transferuri, despre lotul cu care se porneşte la drum...

- Avem un lot conturat deja, de 15 jucătoare, cu care sperăm să facem faţă exigenţelor viitoarelor meciuri. Au plecat mai multe jucătoare, dar au venit alte şapte. Acestea sunt două macedonence – Dajana Jovanoska şi Elena Livrinikj şi o jucătoare din Cehia – Michaela Derdelova. Acestora li se alătură patru jucătoare din campionatele interne: Alexandra Georgescu (de la SCM Craiova), Ştefania Florea (CSM Ploieşti), Nicoleta Bianca Eşanu (Dunărea Brăila) şi Mirela Vâlcu (o gălăţeancă de-a noastră, care a fost la HCM Roman şi apoi împrumutată la Buzău). Din lotul vechi contăm pe opt jucătoare care, considerăm noi, ne pot ajuta. Acestea sunt: Daniela Goldic, Laura Bujoiu (portari), Cristina Marcu, Iulia Artean, Ramona Urse, Mădălina Conache, Cosmina Cozma şi Andreea Taivan. Ultima jucătoare se va alătura lotului cam peste o săptămână, întrucât se află la Moscova, la Campionatul Mondial de tineret.

- Mult succes, domnule profesor şi să vedem echipa noastră cât mai sus în clasament!

Citit 2321 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2016 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.