TENIS/ Gălăţeanca Patricia Ţig, adversar facil în primul tur la BRD Open

TENIS/ Gălăţeanca Patricia Ţig, adversar facil în primul tur la BRD Open
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanca Patricia Ţig, locul 100 în ierarhia mondială, prezentă pe tabloul principal al turneului WTA Bucureşti Open, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, va avea o adversară facilă în turul inaugural.

Ţig o va întâlni pe junioara (17 ani) Ioana Mincă, beneficiară a unui wildcard din partea organizatorilor. Potrivit site-ului Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), Ioana Mincă se află pe locul 26 în clasamentul junioarelor.

Ioana Mincă (locul 2 în ierarhia naţională) a participat luna trecută la Roland Garrosul juniorilor, unde a ajuns până în faza sferturilor de finală, unde a fost eliminată de Olesya Pervushina (Rusia, cap de serie 1).  

În ediţia precedentă a turneului bucureştean, Patricia Ţig a fost beneficiara unui wildcard. Ţig s-a oprit în turul doi, fiind eliminată de Polona Hercog (locul 87 la acel moment). La dublu, Ţig şi Andreea Mitu au fost finaliste.

Pe tabloul principal se mai află încă jucătoare românce. În primul tur, Simona Halep (locul 5 WTA) o va întâlni pe Barbora Krejcikova (Cehia, locul 188), Monica Niculescu (47) o va întâlni pe Andreea Mitu (159), iar Gabriela Ruse (wildcard) va juca împotriva Anastasiei Sevastova (Letonia, locul 66).   

Luni, reprezentantele României vor juca doar la dublu, respectiv perechea  Cristina Dinu/Elena Gabriela Ruse împotriva perechii Basak Eraydin/Lidia Marozava(Turcia/Belarus), al doilea meci pe terenul semicentral, urmat de întâlnirile Jessica Moore/Varatchaya Wongteanchai(Australia/Thainlanda) – Elena Bogdan/Reka Luca-Jani(Ungaria) și Alexandra Cadanțu/Katarzyna Piter(Polonia) – Raluca Olaru/Ysaline Bonaventure(Belgia). Patricia Țig nu va evolua în proba de dublu.

Citit 1584 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2016 05:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.