Legendele handbalului gălăţean, show trăit în lacrimi de emoţie
Foto: Foto Sonia Baciu

Legendele handbalului gălăţean, show trăit în lacrimi de emoţie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Sportivele ce duceau HC Oţelul în semifinalele cupelor europene în perioada 1996-2001 au jucat din nou în Sala Sporturilor "Dunărea", la fel de spectaculos ca în perioada de glorie a handbalului gălăţean

Asistenţă numeroasă şi entuziastă în tribune, show de neuitat pe teren şi o sală parcă prea mică la câte emoţii a generat, sâmbătă, un eveniment de excepţie, prima reîntâlnire a handbalistelor ce făceau, în perioada 1996-2001, senzaţie cu HC Oţelul în cupele europene.

Revederea fostelor coechipiere nu putea fi sărbătorită altfel decât printr-un joc demonstrativ. Mult trac în primele clipe, transpus prin minute bune în care performerele de altă dată au luat jocul în serios, ca în una din semifinalele lor de cupă europeană de acum mai bine de un deceniu şi jumătate. Multe dintre ele neschimbate de trecerea anilor, au arătat o formă fizică şi execuţii cu care s-ar descurca şi acum în Liga Naţională. De altfel, s-a şi glumit pe această temă, pivotul Luminiţa Stroe transmiţându-i Danielei Goldic, portar încă în activitate la nou promovata în prima ligă CSU Danubius Galaţi, că s-ar băga la o legitimare, dacă tot i-a fost stârnit dorul de handbal.

Cu Mihaela Crăcană Blaga şi Dana Branişte „capul răutăţilor”, s-a trecut la distracţie şi spectacol, inclusiv cu pase pentru încercări de a marca cu capul sau aruncări de la 7 metri ale antrenorului Cornel Bădulescu, care a avut nevoie de complicitatea arbitrilor Adrian Dima şi George Ştefan pentru a înscrie la „reluare” în poarta în care s-a aflat medicul Grigore Buture. Au intrat la joc şi copiii mămicilor din teren, a fost şi o întrerupere pentru un moment de dans, savurat la maximum de prezenţa surpriză, gălăţeanca Steluţa Luca, acum vicepreşedinte al FRH: „Ce frumos este când îţi poţi permite să mai dai din când în când în mintea copiilor”. A fost şi un alt moment emoţionant, când i s-a cântat „La mulţi ani”, împreună cu cei din tribune, Danei Goldic, care duminică şi-a aniversat ziua de naştere. „Un cadou superb această reîntâlnire cu colegele, după cel puţin zece ani cu unele dintre ele. Este o zi specială pentru sufletele fiecăreia dintre noi”, a mărturisit Dana, care a apărat minute bune „la dublu”, împreună cu fiica, Adnana.

Pentru a respecta „protocolul”, să prezentăm şi componenţa celor două formaţii:

Echipa în roşu: Daniela Goldic, Cristina Bobeică Bălănică, Paula Călmuc Profir, Liliana Tudorache Crăciun, Ionela Boriţ Constantinescu, Steluţa Lazăr Luca, Lăcrămioara Alexescu Pintilei, Luminiţa Stroe, Rodica Constantinescu Toniţă. Antrenor: Alexandrina Oprea Soare.

Echipa în albastru: Mariana Marin Guţă, Mihaela Crăcană Blaga, Ramona Bocăneală Ciontu, Gabriela Stoica Artene, Daniela Branişte, Emanuela Dragomir Istrate, Oana Pandele Istrate, Gabriela Şerban Talabă, Nicoleta Popescu Mitrea, Sanda Ostache Asandei şi Viorica Mincan Diaconu. Antrenor: Cornel Bădulescu. 

Au venit din Franţa şi Canada

Finalul a fost cu Viorica Mincan Diaconu în aer, iniţiatoarea evenimentului fiind purtată de braţele coechipierilor. „Un eveniment foarte reuşit, mă bucur că au răspuns la această idee foarte mulţi. A fost foarte emoţionant când mi-am revăzut colegele, pe unele dintre ele prima dată după 15 ani”, a spus Viorica, venită special din Franţa, unde s-a stabilit de mulţi ani, pentru a organiza cu sprijinul soţului, Tatian, această reîntâlnire de suflet.

De la o distanţă foarte mare a venit special pentru a-şi revedea colegele şi Nicoleta Popescu Mitrea, stabilită în Canada. „Obositor a fost doar drumul din Canada. Atât de mare a fost plăcerea să mă regăsesc cu fetele, cu oraşul şi atmosfera de altădată, încât n-am resimţit deloc efortul din teren. Emoţiile au fost uriaşe, când am intrat în sală mi-au dat lacrimile. Este ceva incredibil să vezi atât de multe persoane care au venit să-şi amintească, împreună cu noi, vremurile când Oţelul umplea tribunele. Mă bucur nespus atât că am făcut parte din generaţia de atunci, cât şi pentru că am reuşit să ajung astăzi la acest eveniment extraordinar”, a mărturisit Nicoleta Mitrea.

Aşa cum îi stă bine românului, ultima parte a evenimentului a fost rezervată unui banchet şi depănării de amintiri.

Citit 5147 ori Ultima modificare Duminică, 07 August 2016 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.