JOCURILE OLIMPICE / Dezămăgiri crunte la handbal şi scrimă, veşti bune de la tenis de câmp şi de masă

JOCURILE OLIMPICE / Dezămăgiri crunte la handbal şi scrimă, veşti bune de la tenis de câmp şi de masă
Teresa Almeida, portarul Angolei de care s-au împiedicat româncele
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 

 

Bilanț destul de dezamăgitor al primei zile în care au concurat sportivii români la Jocurile Olimpice din Brazilia. S-a început cu scrimă, proba de spadă – individual feminin, de unde erau aşteptate primele medalii, având în vedere că ultimul Campionat European s-a încheiat cu o finală între românce. Însă, Simona Pop şi Simona Gherman au fost eliminate chiar după primele lor evoluţii, iar Ana Maria Popescu după a doua dispută. Celor trei spadasine le rămâne speranţa revanşei în proba pe echipei. Ce a început prost s-a terminat şi mai prost, cu o înfrângere ruşinoasă la handbal feminin. Având pretenţii la obţinerea de medalii, echipa României a fost condusă tot meciul de formaţia cea mai slab cotată de la JO, Angola, scor 19-23!!!

La judo, Monica Ungureanu a pierdut în primul tur, în faţa campioanei europene en-titre, Charline Van Snick (Belgia).

Nici la gimnastică, în calificările de la masculin, lucrurile nu au stat mai bine. La sol, unde ţintea calificarea în finală, Marian Drăgulescu a avut doar a 67-a notă. Mult mai bine a concurat în proba sa forte, săriturile, unde a intrat în finală de pe poziţiile 3-5, alţi doi sportivii având aceeaşi notă (15,283). Adrian Muntean n-a reuşit calificarea la individual compus, dar a compensat prin calificarea în finala de la paralele.

La ciclism, Seghei Ţvetcov n-a terminat cursa pe soşea.

Procentaj maxim de reuşită la tenis

Veştile bune au venit de la tenis de câmp, tenis de masă şi canotaj. La tenis de câmp, în proba masculină de dublu, Florin Mergea şi Horia Tecău s-au calificat în turul II după o victorie fără mari emoţii, scor 6-3, 6-2, cu argentinienii Federico Delbonis şi Guillermo Duran. În turul următor, optimile de finală, adversarii celor doi români vor fi mexicanii Santiago Gonzalez şi Miguel Angel Reyes.

La simplu feminin, deşi a ajuns târziu în Brazilia, cu doar 11 ore înaintea intrării în competiţie, Monica Niculescu a trecut în primul tur, scor 6-2, 6-3, de Veronica Cepede Royg, din Paraguay. Monica Niculescu are astfel onoarea de fi prima româncă din istorie care câştigă un meci la turneele olimpice!

La tenis de masă, Daniela Dodean Monteiro s-a calificat în turul doi după o victorie lejeră, 4-0 la seturi (11-2, 11-7, 11-7, 11-3), cu indianca Mouma Das. La masculin, Adrian Crişan şi Ovidiu Ionescu s-au calificat în turul 2, după ce au câştigat cu acelaşi scor, 4-1, în faţa indianului Kamal Achanta, respectiv iranianului Nima Alamian.

Elizabeta Samara a intrat direct în turul doi, unde a câştigat categoric partida cu Gui Lin (Brazilia), scor 4-0 (11-6, 11-9, 11-3, 12-10). Samara va avea un meci foarte dificil în turul al treilea, cu chinezoaica Ding Ning, principala favorită și vicecampioana olimpică de la Londra. Meciul va avea loc în noapte de duminică spre luni, în jurul orei 00,00 în România.

Daniela Dodean Monteiro a jucat şi al doilea meci, calificându-se şi ea în turul trei după victoria în faţa valoroasei Li Qian (Polonia), cu scorul de 4-1 (12-10, 11-9, 11-9, 5-11, 11-8). Dodean va juca în turul al treilea luni, de la ora 16,00, contra japonezei Ai Fukuhara, a patra favorită.

La canotaj, echipajul Cristi Pîrghie - George Palamariu s-a calificat în semifinalele probei de dublu rame, după ce a terminat pe locul 3 în serie. Semifinalele vor avea loc marți, de la 15,50, respectiv 16,00 (ora României).

 

 

 

Citit 2688 ori Ultima modificare Duminică, 07 August 2016 05:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.