UPDATE / Căprioriu a ratat ocazia unei medalii! Meci jalnic al handbalistelor

UPDATE / Căprioriu a ratat ocazia unei medalii! Meci jalnic al handbalistelor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Update, 00,05: E de jale şi la handbal: Brazilia - România 26-13! Evoluţie sub orice critică a echipei României!


 

UPDATE, ora 22.49: România rămâne fără medalie la actuala ediţie a jocurilor Olimpice. Corina Căprioriu a pierdut la limită meciul pentru medalia de bronz


 

UPDATE, ora 22.25: Semifinala de la judo a intrat în prelungiri şi s-a decis la Golden Score, iar prima care a cedat fost reprezentanta României, care a pierdut prin Waza-Ari, după o luptă de 7 minute. Corina Căprioriu mai are însă o şansă la o medalie de bronz, în meciul de al ora 22.40 cu portugheza Telma Monteiro

UPDATE, ora 20.15: Adrian Crişan a obţinut o victorie senzațională în turul 3 la tenis de masă, în faţa lui Sangsu Lee (Coreea de Sud), scor 4-3. Patru seturi din şapte au avut nevoie de prelungiri. Coreeanul a condus cu 3-1 la seturi şi a avut minge de meci în setul cinci!!! În ultimul act, Crişan s-a impus cu 13-11. Coreeanul este pe locul 16 în ierarhia mondială, în timp ce Adrian Crişan este pe poziţia 90! În turul 4, optimile de finală, românul va juca cu deţintătorul titlului olimpic.


 

UPDATE, ora 18.55: La judo feminin, Corina Căprioriu s-a calificat în semifinalele categoriei 57 de kilograme, după o prestaţie extraordinară cu Lien Chen-Ling (Taipei), victorie prin ippon după nici 40 de secunde de luptă pe tatami! În semifinală, Corina Căprioru va avea o adversară foarte puternică, cu o forţă impresionantă, reprezentanta gazdelor Rafaela Silva. Meciul va avea loc la ora 22.00 (TVR1). Dacă-l va câştiga, românca va avea asigurată o medalie. Succes, Corina!


 

UPDATE, 18,45:  Perechea Florin Mergea și Horia Tecău s-a calificat în sferturile de finală de la Rio, după victoria, scor 6-3, 7-6 (9) în fața perechii mexicane Santiago Gonzales/Miguel Angel Reyes-Varela.

Mergea și Tecău sunt primii jucători români care au înregistrat două victorii consecutive la Jocurile Olimpice, din 1988 de când acest sport a fost declarat sport olimpic. În turul următor vor întâlni câștigătorii partidei dintre sârbii Novak Djokovic/Nenad Zimonjic și brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares, cap de serie 3.


 

A doua zi cu sportivi români în competițiile de la Jocurile Olimpice, cea de duminică, a fost marcată de ratarea obținerii unei medalii de către judoka Andreee Chițu, sportiva aflată pe prima poziție în ierarhia mondială părăsind zona de concurs în hohote de plâns. A păţit-o la fel ca acum patru ani la Londra, când a fost învinsă în ultima secundă, de data aceasta eşecul venind în ultimele secunde ale unui meci din recalificări pe care îl controlase, şansa unei medalii de bronz fiind pierdută în faţa unei brazilience.

La polul opus, cel al reuşitelor, s-a aflat înotătorul Robert Glinţă, care l-a doar 19 ani a reuşit să-şi depăşească chiar şi propriile aşteptări, calificându-se în finala probei de 100 de metri spate, programată la noapte, în jurul orei 4.30.

La tenis de masă, Ovidiu Ionescu a reuşit un meci excepţional în turul doi, trecând cu scorul 4-1 de austriacul Gardoş, aflat cu 30 de locuri mai sus decât el în ierarhia mondială. În setul 4 (conducea cu 2-1 la seturi), Ionescu a arătat o putere de luptă şi de concentrare impresionante, revenind de la 6-10 pentru a se impune cu 16-14, după ce austriacul avusese nu mai puţin de opt mingi de set. Ionescu, aflat la prima prezenţă la JO, a cedat apoi în faţa portughezului Freitas.

Tot la tenis de masă, un meci palpitant a avut şi Adrian Crişan, care s-a calificat în turul 3 după o dispută maraton cu francezul Emmanuel Lebesson, scor 4-3. Românul a încheiat cu a doua minge de meci avută la dispoziţie, 12-10.

Din păcate, campioana europeană Elizabeta Samara a avut ghinionul de a da în turul trei peste campioana mondială, chinezoaica Ding Ning, în faţa căreia nu a avut nici o şansă: 0-4.

La tenis de câmp nu a fost deloc o zi bună, Irina Begu părăsind turneul olimpic după înfrângeri în primul tur atât la simplu cât şi la dublu, alături de Monica Niculescu.  La simplu, Begu (25 WTA)a pierdut surprinzător în fața japonezei Nao  Hibino (75 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-3, după ce săptămâna trecută, în turneul de la Florianapolis, românca se impusese în faţa aceleaşi adversare fără probleme, în două seturi.

Intrată în ultimul moment pe tabloul de simplu în urma retragerii Jelenei Jankovici, Andreea Mitu a fost învinsă cu 2-6, 2-6 de Gabrine Muguruza (Spania). În schimb, la dublu, Mitu şi Raluca Olaru s-au calificat în turul al doilea prin victoria, scor 6-3, 6-4, în fața cuplului Timea Babos/Reka-Luca Jani din Ungaria.

La gimnastică artisitică, Cătălina Ponor s-a calificat în finala de la brână (15 august), cu a cincea notă din concurs (14.900).

 

Programul de luni al sportivilor români

Capetele de afiş din programul zilei de luni, în ceea ce priveşte sportivii români, este deţinut de judoka Corina Căprioru, de la care se aşteaptă prima medalie a delegaţiei noastre, Alin Moldoveanu – campionul ediţiei trecute la tir (puşcă 10 metri aer comprimat) şi meciul echipei feminine de handbal cu Brazilia. Închiderea zilei îl are pe Robert Glinţă în prim plan, la finala probei de 100 metri spate. Programul complet de luni al românilor:

TIR SPORTIV. Alin Moldoveanu – puşcă 10 metri aer comprimat, calificări (ora 15:00) şi finală (ora 18:00)

CANOTAJ. 8+1, calificări, ora 14:50; Laura Oprea, Lavinia Tarlea - două rame, calificări, ora 18:30; Ionela Lehaci, Geanina Beleagă - două vâsle categorie uşoară, calificări, ora 17:20; Constantin Adam, Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Gontaru - patru rame, calificări, ora 19:10

JUDO. Corina Căprioriu – categ. 57 kg (ora 16:00)

TENIS. Monica Niculescu – Svetlana Kuznetsova (Rusia), turul 2, după ora 20:00; Florin Mergea / Horia Tecău – Gonzales / Reyes (Mexic), turul 2, ora 17:00

TENIS DE MASĂ. Daniela Dodean – Ai Fukuhara (Japonia), turul 3, ora 16:00; Adrian Crişan – Lee Sangsu (Coreea de Sud), turul 3, ora 19:00

HANDBAL. România – Brazilia (ora 22:40)

ÎNOT. Robert Glinţă - finala 100metri spate (04:30)

Citit 2658 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.