Astăzi, la Braşov, începe "Cupa României", cu patru pretendente la trofeu
Foto: Foto Sonia Baciu

Astăzi, la Braşov, începe "Cupa României", cu patru pretendente la trofeu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dunărea Galaţi va juca primul său meci, astăzi, cu Progym Gheorgheni * Toate partidele turneului de la Braşov vor putea fi văzute în direct pe youtube * Surpriză înaintea plecării, suporterii l-au adus pe Moş Crăciun în vestiar


Pentru cele şase echipe româneşti de seniori, de astăzi încep treburile serioase, turneul "Cupei României", care are loc la Braşov, până vineri, 23 decembrie.

Dacă în Liga Naţională competitoarele şi-au mai putut permite paşi greşiţi, cu speranţa că se poate recupera în ce a mai rămas din sezonul regulat sau direct în play-off, la "Cupa României" toate disputele, poate cu excepţia celor în care joacă Sportul Studenţesc, au miză maximă, pentru că orice joc pierdut înseamnă aproape sigur eliminarea din cursa pentru trofeu.

Cum în acest sezon s-au făcut investiţii serioase pentru fortificarea lotului la echipele din Braşov, Miercurea Ciuc şi Gheorgheni, se anunţă cea mai disputată ediţie a "Cupei României" din ultimele decenii, cu toate echipele din primele patru locuri ale clasamentului Ligii Naţionale având speranţe la câştigarea trofeului: Corona, HSC M. Ciuc, Progym şi Dunărea. Având şi avantajul de a fi gazda turneului, Corona, care domină campionatul intern, porneşte ca principală favorită, dar oricare dintre celelalte trei formaţii menţionate au potenţial de a strica estimata sărbătoare a braşovenilor.

Competitoarele au fost împărţite în două grupe de câte trei echipe, în funcţie de ierarhia finală a campionatului trecut, prima clasată urmând să joace finala mare, iar a doua meciul pentru locul trei.

În Grupa B, Sportul Studenţesc nu poate emite pretenţii, astfel că decisiv pentru intrarea în marea finală va fi meciul direct dintre celelalate două echipe din serie, Corona Braşov - HSC Miercurea Ciuc, programat joi, de la ora 15,00.

Dunărea Galaţi, deţinătoarea titlului de campioană, face parte dintr-o grupă cu Progym Gheorgheni şi Steaua. Primul joc al gălăţenilor este programat în această seară, de la ora 19,00, cu Progym, care se anunţă cel mai dificil şi totodată decisiv pentru intrarea în finala mare. O veste bună este că fanii echipei gălăţeni pot vedea în direct acest meci, federaţia de specialitate anunţând că pe canalul său de pe youtube vor televizate toate partidele turneului.

Mâine, pentru Dunărea va fi zi de pauză, disputa cu Steaua fiind programată joi, de la ora 19,00. Vineri vor avea loc meciurile pentru medalii: de la ora 15,00, cel pentru locul trei, iar marea finală de la ora 19,00, acest ultim meci urmând să fie transmis şi de Digisport 3.

Ieri dimineaţă, înaintea plecării spre Braşov, cei de la Dunărea au făcut un ultim antrenament acasă, iar la intrarea în vestiar hocheiştii echipei gălăţene au avut parte de o frumoasă surpriză: cadouri de Crăciun din partea suporterilor.

Citit 1433 ori Ultima modificare Luni, 19 Decembrie 2016 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.