HOCHEIȘTII de la Dunărea, start lansat spre FINALA Cupei României

HOCHEIȘTII de la Dunărea, start lansat spre FINALA Cupei României
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Echipa de hochei Dunărea Galați, deținătoarea titlului de campioană, a început foarte bine turneul Cupei României, care se desfășoară la Brașov, învingând, marţi seară, formația Progym Gheorgheni, cu scorul 6-2 (2-1, 2-1, 2-0), rezultat care o aduce în postura de mare favorită la calificarea în marea finală.

Emoţii ceva mai mari pentru suporterii echipei gălăţene au fost doar în primele 10 minute, când Dunărea a fost de două ori în inferioritate numerică, iar Progym a profitat de a doua astfel de situaţie şi a deschis scorul în min. 7.

Formaţia antrenată de Marius Trandafir a egalat în min. 13 prin Lorincz (pasă decisivă Szocs), iar în minutul următor a preluat conducerea, la prima sa superioritate numerică din acest meci, prin golul înscris de Krajci (pase decisive Bednar şi Lorincz).

În repriza a doua, avantajul a fost mărit de Donika (min. 26, pasă Bushbacher), dar cei de la Progym au replicat foarte repede, marcând pentru 3-2 în min. 27. A fost ultimul moment de rezistenţă al echipei din Gheorgheni în faţa jocului foarte bun în ambele faze făcut de hocheiştii formaţiei gălăţene. Robert Krajci a adus din nou pe Dunărea la două goluri avans (min. 33, pasă Szocs), pentru ca după numai şase secunde din ultima repriză cei de la Progym să suporte o eliminare pentru ţinere, iar Bushbacher a concretizat repede acest power play (5-2).

Deşi în hochei un avantaj de trei goluri cu 19 minute rămase nu garantează nimic, practic din acel moment soarta partidei era decisă. Cei de la Dunărea au evoluat cu multă maturitate, pragmatic, reuşind să gestioneze foarte bine scorul favorabil şi chiar au înscris pentru 6-2 din inferioritate, prin Bushbacher (min. 58).

În această partidă a fost o noutate în lotul celor de la Dunărea, transferul de ultimă oră al unui gălăţean fost la Steaua, fundaşul Leonard Pascaru.

Progym (locul 3 în Liga Naţională) era principala contracandidată a echipei gălăţene (locul 4 în LN) la prima poziţie a Grupei A, cel care asigură accesul în finala mare a competiţiei. Pentru a juca în ultimul act al Cupei României, Dunărea are nevoie de victorie în celălalt joc din grupă, cu Steaua, programat joi, de la ora 19.00. Echipa campioană este favorită în această dispută, dar pentru a nu fi loc de surpriză este nevoie de concentrare maximă din partea jucătorilor gălăţeni, ţinând cont că Dunărea a fost învinsă de două ori în acest sezon de Steaua.

În celălalt meci al zilei, din Grupa B: HSC Miercurea - Ciuc - Sportul Studenţesc 12-0

Finala mică a Cupei României se joacă vineri, de la ora 15.00, iar cea pentru câştigarea trofeului în aceeaşi zi, de la ora 19.00.

Altfel, deși Federația Română de Hochei pe Gheață anunțase că pe canalul său de youtube vor putea fi urmărite toate meciurile de la Cupa României, promisiunea nu a fost respectată la cele două partide de marţi. Suporterii gălăţeni au putut totuşi urmări în direct echipa favorită graţie celor de la Progym, care au transmis live-video partida pe contul echipei de pe Facebook.

Citit 2199 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2016 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.