Hocheiştii de la Dunărea joacă astăzi pentru intrarea în marea finală
Foto: Foto Adrian Ursache

Hocheiştii de la Dunărea joacă astăzi pentru intrarea în marea finală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de hochei Dunărea Galați, deținătoarea titlului de campioană, a început foarte bine turneul "Cupei României", care se desfăşoară la Braşov, învingând, marţi seară, formația Progym Gheorgheni, cu scorul de 6-2 (2-1, 2-1, 2-0), rezultat care o aduce în postura de a juca cu Steaua, în această seară, de la ora 19.00, ca favorită, pentru calificarea în marea finală a competiţiei.

Progym (locul 3 în Liga Naţională) era principala contracandidată a echipei gălăţene (locul 4 în LN) la prima poziţie a Grupei A, cel care asigură accesul în finala mare a competiţiei.

În al doilea meci din această grupă, Progym a învins categoric pe Steaua, scor 12-2, astfel că Dunărea nu mai are şi varianta de a putea pierde la diferenţă mică de scor, cei din Gheorgheni având golaveraj superior (+6, faţă de maxim +3 Dunărea)

Bilanţ echilibrat cu Steaua

Pentru a juca în ultimul act al "Cupei României", Dunărea are nevoie de victorie în această seară sau măcar de un egal care să ducă meciul în „over time”, un punct fiind de ajuns pentru a termina grupa pe primul loc.

Formaţia bucureşteană este pe locul 5 în campionat, la distanţă mare (13 puncte) în urma celor de la Dunărea. Prin prisma valorii lotului şi a clasamentului menţionat, echipa campioană este favorită în această dispută, dar pentru a nu fi loc de surpriză este nevoie de concentrare maximă din partea jucătorilor gălăţeni, ţinând cont că Dunărea a avut destule probleme cu Steaua în acest sezon. Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori până acum, iar bilanţul este unul echilibrat: Dunărea a câştigat de două ori în timp obişnuit de joc (8-3 la Galaţi şi 7-3 la Cârţa), tot două astfel de victorii având şi steliştii (10-2 la Cârţa şi, relativ recent, pe 8 decembrie, 5-2 la Galaţi), la care se adaugă un succes gălăţean în prelungiri, cu 3-2.

Tot astăzi, de la ora 15.00 (televizare Digisport 2), va avea loc partida Corona Braşov - HSC Miercurea Ciuc, din Grupa B, decisivă pentru desemnarea celeilalte finaliste.

Finala mică a "Cupei României" se joacă vineri, de la ora 15.00, iar cea pentru câştigarea trofeului în aceeaşi zi, de la ora 19.00 (în direct la Digisport).

Citit 1339 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2016 10:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.