United este din nou prima în Liga I de futsal

United este din nou prima în Liga I de futsal
Laşcu şi portarul Wellinton "Nene", doi dintre cei mai buni jucători în meciul United-Dunărea (foto Sonia Baciu)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

 

Un meci cu serioase implicaţii în fruntea clasamentului a avut loc joi seară, la Galaţi, între United şi Dunărea Călăraşi. Publicul gălăţean a conştientizat importanta partidei şi s-a prezentat în număr consistent în tribunele Sălii „Dunărea” pentru a-şi încuraja favoriţii. Şi au făcut-o pe întregul parcurs al meciului, iar strădaniile le-au fost răsplătite pe deplin.

După un joc cu multă încrâncenare, cu faze spectaculoase, numeroase ocazii de gol, echipa mai inspirată a fost United, care s-a impus cu 4-1, mai greu decât o arată scorul. Tabela a arătat multă vreme egalitate, 0-0 minute bune şi după pauză, deşi ocazii fuseseră cu duiumul. Totul până în minutul 26, când Tudose a fost faultat clar în semicerc şi penaltiul, just acordat de cei doi arbitri bucureşteni Marian Ivănescu şi Gabriel Stroe, a fost transformat impecabil de Cojoc. 

Scăpând oarecum de presiunea scorului, elevii lui David Asandei şi-au dat drumul la joc şi de aici au venit şi golurile. În minutul 32 s-a făcut 2-0, printr-un splendid voleu a lui Moldoveanu, dar un moment de neatenţie a făcut ca tabela să devină 2-1 (gol Tomescu, minutul 35). Diferenţa de două goluri s-a refăcut repede, după două minute, când Burdujel a făcut 3-1, instaurând liniştea în tabăra gălăţeană. Călărăşenii au scos portarul pentru a-şi amplifica forţa de joc, dar de acest lucru a profitat Moldoveanu, care a trimis pentru 4-1 în poarta goală. De notat excelenta formă a portarului Wellington da Silva, care s-a impus magistral în multe momente cheie. 

„Ştiam că vom avea un meci foarte greu, cu un adversar care a demonstrat şi în acest meci că nu se afla întâmplător la 2-3 puncte de primul loc. Din fericire, am reuşit să marcăm primii, apoi ne-am dus la două goluri avans şi am putut să gestionăm mai bine jocul. Băieţii au avut o atitudine bună, au luptat exemplar pentru această victorie”, a declarat antrenorul Asandei. 

Stafful tehnic gălăţean a folosit următorii jucători: Wellington - Laşcu, Burdujel, Crăciun, Tudose, Apostol, Moldoveanu, Cireş, Cojoc, Aioanei.

Mâine, de la ora 14.00, United îşi joacă meciul din optimile de finală ale „Cupei României”, în deplasare, cu formaţia Clujana Cluj, aflată pe locul 10 în Liga I, iar două zile mai târziu va susţine partida din campionat (etapa a 18-a), în devans, tot cu echipa din Cluj, pentru a evita o nouă deplasare.

United a revenit pe primul loc, cu 35 de puncte, urmată în clasament de Autobergamo Deva (34p) şi Informatica Timişoara (33p)
Citit 1224 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.