Ciocan loveşte în "preţul" de la Londra. La noapte, meciul care duce spre centura mondială

Ciocan loveşte în "preţul" de la Londra. La noapte, meciul care duce spre centura mondială
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan va avea în această seară un meci important în încercarea sa de a ajunge la o luptă pentru centura mondială, cu englezul David Price, într-o gală care va avea loc la Londra.

Ambii pugilişti sunt în cărţi pentru a ajunge în viitorul apropiat la un meci pentru titlul suprem la categoria grea, astfel că lupta din această seară are un caracter eliminatoriu, deşi neoficial. În clasamentul mondial general (pugilişti de la toate versiunile) al reputatului site de specialitate boxrec.com, David Price (preţ - în limba engleză) este pe locul 36, în timp ce gălăţeanul stă mult mai bine, aflându-se pe locul 10. În schimb, în ierarhia versiunii WBO, acolo unde Ciocan a avut majoritatea luptelor în ultimii ani şi unde teoretic ar fi cele mai mari şanse să aibă doritul meci pentru centura mondială, pugilistul din comuna Pechea este pe poziţia a șasea, iar Price pe a cincea, astfel explicându-se acceptarea acestei partide, chiar dacă este acasă la britanic. Ciocan avea nevoie de un astfel de meci, pe care trebuie să-l câştige pentru a urca în ierarhii şi a se apropia de îndeplinirea marelui său vis.

Cristian Ciocan (29 de ani) are la profesionişti 24 de meciuri disputate, din care a câştigat 20, englezul Price (33 de ani) având un palmares asemănător: 21 de victorii, 3 înfrângeri.

În trecutul apropiat, Ciocan şi Price au un punct comun, ambii au luptat relativ recent cu germanul Erkan Teper: gălăţeanul l-a învins la puncte în noiembrie anul trecut, în timp ce Price a fost învins prin KO în repriza a doua.

După nouă ani, meciul revanşei

Meciul din această seară este totodată şi un prilej de revanşă pentru Ciocan, la nouă ani distanţă de la o altă luptă pe care a avut-o cu Price. În 2008, în Grecia, cei doi s-au întâlnit la un turneu preolimpic, în meci decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. În turul anterior, Ciocan trecuse chiar de ultimul adversar avut acum, la profesionişti, Erkan Teper, dar visul olimpic i s-a năruit după ce Price a fost declarat învingător, scor 15-6.

Imediat după acel meci, Ciocan, a trecut la profesionism. Costel Burlacu, care l-a antrenat la CSM Dunărea pe Ciocan o perioadă din cariera de la amatori, şi-a amintit de partida din 2008. „Nu am fost cu el în Grecia, dar îmi amintesc bine acel meci. Nu a fost un arbitraj chiar onest. Meciul a fost foarte echilibrat, chiar cu senzaţia că Cristi a fost uşor superior, nici într-un caz nu a fost o diferenţă care să ducă la acel scor. Sperăm să-l învingă acum, îi doresc mult succes lui Cristi”, a spus tehnicianul gălăţean.

De altfel, antrenorul Felix Păun, cel cu care a început Ciocan boxul la Pechea şi care îl pregăteşte şi acum, nu se aşteaptă la un arbitraj obiectiv, la Londra. „E un meci acasă la britanic, e posibil să fie un arbitraj favorabil lui Price. Ştim că trebuie să câştigăm prin KO, Cristian e foarte bine pregătit şi poate reuşi asta”, ne spunea Felix Păun, în urmă cu două săptămâni, înainte ca cei doi gălăţeni să plece în Germania pentru sparringuri.

Meciul este estimat să înceapă aproape de miezul nopţii, in jurul orea 23.45. Nu va fi transmis de nici o televiziune din România, iar dacă nu vor fi disponibile streamuri pentru vizionare pe internet, un apropiat al lui Cristian Ciocan este pregătit pentru un „live” pe Facebook, care va fi distribuit şi pe contul ziarului nostru de la amintita reţea de socializare.

Citit 5870 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2017 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.